Potpisan sporazum o saradnji beogradskog i crnogorskih aerodroma

Vlaisavljević je kazao da je potpisivanje ovog sporazuma izuzetno važno za dva strateški značajna preduzeća u obje države, koja se mogu ponositi rezultatima svog poslovanja
104 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Orlandić, Saša Vlaisavljević, Foto: Aerodromi Crne Gore
Danilo Orlandić, Saša Vlaisavljević, Foto: Aerodromi Crne Gore
Ažurirano: 03.11.2017. 10:26h

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore AD Danilo Orlandić i v.d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević, potpisali su Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. Sporazumom je definisana razmjena iskustva, edukacije, kao i stručna podrška i konsultacije u vezi sa bezbjednošću, kazali su iz Aerodroma Crne Gore.

„Sporazum podrazumijeva edukaciju radnika iz sektora prihvata i otpreme aviona i putnika kao i službe bezbjednosti. U godini kada bilježimo najbolje rezultate u istoriji Aerodroma Crne Gore po svim pokazateljima, želimo da budemo još bolji i uspješniji. Slijedi period ubrzanog razvoja jer hoćemo da nastavimo da idemo u korak sa evropskim standardima", rekao je Orlandić.

Vlaisavljević je kazao da je potpisivanje ovog sporazuma izuzetno važno za dva strateški značajna preduzeća u obje države, koja se mogu ponositi rezultatima svog poslovanja.

"Drago mi je što na samom početku rada novog menadžmenta Aerodroma Crne Gore vidim da imamo slične poglede o razvoju vazduhoplovstva u regionu i pravac u kom taj razvoj treba usmjeriti. Beogradski aerodrom pružiće podršku Aerodromima Crne Gore u svim segmentima operativnog funkcionisanja“, ističe Vlaisavljević.

Sporazum o saradnji je, navode iz Aerodroma Crne Gore, utoliko važniji ako se ima u vidu da i Aerodrom Nikola Tesla i aerodromi u Podgorici i Tivtu ove godine bilježe značajan rast broja putnika, što će, kako su kazali, doprineti daljem razvoju privrede i turizma u regionu.

Potpisivanju je prisustvovao i predsjednik Privredne komore Crne Gore Velimir Mijušković.

Bonus video: