Na državno i Bećirovićevo skijalište za 25 eura dnevno

Prema nezvaničnim informacijama, uskoro će se znati kako će privatni i državni ski-centri dijeliti kolač...

9013 pregleda 29 komentar(a)
Žičara K7 povezuje dva skijališta, Foto: Skijališra CG
Žičara K7 povezuje dva skijališta, Foto: Skijališra CG

Cijena dnevnog ski-pasa za objedinjenu ponudu dva kolašinska skijališta, državnog Kolašin 1600 i privatnog Kolašin 1450, iznosiće 25 eura predstojeće zimske turističke sezone, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Menadžmet Skijališta Crne Gore i Ski centra Kolašin 1400, međutim, još nijesu dogovorili kako će biti dijeljen prihod od ski-pasova. No, prema nazvaničnim informacijama, i to bi trebalo da bude poznato tokom prve sedmice decembra.

Povezivanje svih ski-staza na Bjelasici predstojeće zime omogućiće nova žičara K7, koja je koštala blizu devet miliona eura. Na državnom ski-centru je izgrađeno i 10,5 kilometara novih staza. Tako će, računajući infrastrukturu oba kolašinska skijališta, na Bjelasici biti u funkciji 45 kilometara staza.

Ranije su iz Skijališta Crne Gore “Vijestima” rekli da “jedinstvena ski-karta dalje zahtijeva angažovanje renomiranih kompanija, u cilju izrade programskih algoritama”.

”Na taj način biće utvrđen i uređen način raspodjele ostvarenog profita između ski-centara. Naravno, uz uvažavanje svih relavantnih činjenica i podatka, koji utiču na precizno utvrđivanje doprinosa svakog ski-centra u ostvarivanju ukupnog prihoda, te u konačnom način pravične i odgovorne raspodjele ostvarenih finansijskih sredstava”, rekao je ranije direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević.

Izgradnja nove šestosjedne žičare, čija je dužina 1,5 kilometara, a kapacitet 2,500 skijaša na sat, još nije završena, a u toku su završni radovi. Nakon toga će uslijediti testiranje i puštanje u rad, kazali su nezvanično u Skijalištima.

Ski-centri na Bjelasici zvanično će biti otvoreni krajem decembra.

Skijališta Crne Gore planiraju relizaciju još nekoliko projekata, kojim nastoje da obogate ponudu.

”Planirana je izgradnja novog ski-poligona za obuku početnika skijaša koji će se sastojati od pokretne trake dužine 90 metara i edukativnih igračaka za djecu Takođe, biće prošireni kapaciteti parking prostora za 250 mjesta. Ponuda postojeće skijašnice biće osavremenjena nabavkom novih 200 pari skija i 30 komada bordova. Nabavićemo i dva nova najsavremenija tabača za uređivanje skijaških staza”, obećao je Milošević ranije.

9

miliona eura država je uložila u žičaru K7 koja će povezati dva kolašinska skijališta.

Bonus video: