sjednica Generalne skupštine Asocijacije balkanskih komora

Radovanović: Od vitalnog značaja podrška privrednih komora

Na sjednici su predstavnici komora diskutovali o iskustvima u podršci kompanijama tokom kovid-krize, novim uslugama koje su razvile i regionalnoj saradnji

2019 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Podrška privrednih komora bila je ove godine od vitalnog značaja za rad poslovne zajednice Balkana, ocijenjeno je na sjednici Generalne skupštine Asocijacije balkanskih komora (ABC), u čijem radu je učestvovao potpredsjednik Privredne komore (PKCG), Pavle D. Radovanović.

Predsjednik Asocijacije balkanskih komora, Tsvetan Simeonov, kazao je na online sjednici da je ovo veoma važna godina za revitalizaciju biznisa u sjenci koronakrize.

Tokom sjednice ocijenjeno je da je u ovoj godini, punoj izazova i promjena, podrška privrednih komora bila od vitalnog značaja za rad poslovne zajednice Balkana.

Generalnoj skupštini su prezentovani ekonomski ambijent u Bugarskoj i očekivanja poslovne zajednice za narednu godinu.

Na sjednici su predstavnici komora diskutovali o iskustvima u podršci kompanijama tokom kovid-krize, novim uslugama koje su razvile i regionalnoj saradnji.

Iz PKCG je saopšteno da je usvojen izvještaj ABC za ovu godinu, predstavljen Balkanski vinski festival, te predsjedavanje ovom asocijacijom predato Trgovinskoj i industrijskoj komori Kipra.

Asocijacija balkanskih komora je 1994. godine osnovana sa ciljem podsticanja privredne saradnje i pružanja podrške ekonomskom razvoju zemalja članica i regiona u cjelini.

ABC se zalaže za olakšavanje i ukidanje viznog režima, uklanjanje barijera u trgovini i uspostavljanje jedinstvene zone slobodne trgovine, usklađivanje sprovođenja strukturnih reformi i prilagođavanje uslovima poslovanja u EU, te poboljšanje imidža regiona Balkana u svijetu.

Članice Asocijacije balkanskih komora su Albanija, Bugarska, Bosna i Hercegovina (BiH), Crna Gora, Grčka, Kipar, Sjeverna Makedonija, Rumunija, Srbija i Turska.