Bojanić i Mitrović učestvovali na sastanku Savjeta ministara Energetske zajednice u Beogradu

Iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) je saopšteno da je službena posjeta uslijedila nakon poziva organizatora, Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike u Vladi Srbije i direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača

1842 pregleda 4 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: MKI
Učesnici sastanka, Foto: MKI

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić i ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović učestvovali su na 19. sastanku Savjeta ministara Energetske zajednice, koji se održao danas u Beogradu.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) je saopšteno da je službena posjeta uslijedila nakon poziva organizatora, Zorane Mihajlović, ministarke rudarstva i energetike u Vladi Srbije i direktora Sekretarijata Energetske zajednice Janeza Kopača.

"Ministri Bojanić i Mitrović dali svoji puni doprinos u donošenju ključnih odluka o pitanjima iz agende koju su predložili organizatori sastanka", ističe se u saopštenju.

Iz MKI su dodali da je "ministarski sastanak bio još jedna prilika da se ukaže na značaj transparentnih postupaka procjene uticaja na životnu sredinu i klimatske promjene, kako ne bi bila dovedena u pitanje uspješnost planirane energetske tranzicije".

"Učesnici 19. sastanka Savjeta ministara Energetske zajednice razmatrali su pitanja proširenja regionalne saradnje kao i potvrdu amandmana i primjenu Ugovora o osnivanju Energetske zajednice. Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić je, tokom sastanka, učestvovao u davanju predloga za dalje korake uključujući i implementaciju Akcionog plana za dekarbonizaciju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: