Folić: Prijetnje nezaposlenima na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici da će im se uskratiti naknada ako ne glasaju za vlast

Folić je rekao da se nezaposleni navodno ucjenjuju rečenicom "ako hoćeš da i dalje primaš naknadu po osnovu nezaposlenosti, i budeš na Birou, moraš promovisati opredjeljenje drugačije od onog koje promoviše nova Vlada"

15147 pregleda 21 komentar(a)
Folić, Foto: ZZZCG
Folić, Foto: ZZZCG

Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) saopštio je danas da im se više desetina nezaposlenih, koji se nalaze na evidenciji, obratilo da im pomognu u rješavanju problema sa kojim se suočavaju uoči predstojećih izbora, koji će na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, biti održani 5. decembra.

"Zavodu se danima obraćaju korisnici naših usluga žaleći se pritom na pritiske i prijetnje da će im "ukoliko ne daju glas, aktuelnim partijama na vlasti u ta tri grada, biti uskraćeno pravo na novčanu naknadu od nezaposlenosti". Nezaposleno lice se navodno ucjenjuje rečenicom "ako hoćeš da i dalje primaš naknadu po osnovu nezaposlenosti, i budeš na Birou, moraš promovisati opredjeljenje drugačije od onog koje promoviše nova Vlada", saopštio je vršilac dužnosti (v.d.) direktora ZZZCG Goran Folić.

On je istakao da je očigledno da su odavno počele predizborne trzavice.

"Par dana uoči izbora ne biraju se sredstva u cilju povećanja broja glasova 5. decembra. Od svih zaposlenih u biroima rada zahtijevaću da djeluju po propisanim procedurama prema svim korisnicima usluga. Uslovi za ostvarivanje i prestanak, dužina trajanja, visina novčane naknade i ponovno sticanje prava na novčanu naknadu utvrđeni su Zakonom o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti. Dakle, tim Zakonom je jasno propisano ko, kada, kako i do kada ostvaruje pravo na novčanu naknadu. Zato i ohrabrujem sve nezaposlene koji, shodno tom Zakonu, da ne brinu je im to pravo niko ne može uskratiti niti im ono može biti ukinuto zbog partijske, nacionalne ili neke druge pripadnosti" poručio je Folić.

On je poručio u da zbog velikog interesovanja i poziva, moli nezaposlene, kojima se prijeti, da se jave putem zvaničnog maila Zavoda zzzcg@zzzcg.me , "kako bi se konačno stalo na put svim ucjenama".

"Zavod mora postati servis građana i institucija kojoj se vjeruje", zaključio je Folić.

Bonus video: