Bečićev savjetnik: Pokušava se opstruirati Konferencija o Predlogu zakona o budžetu

"U ime svake budžetske jedinice ima pravo da iznese svoje stavove po jedno lice u trajanju do tri minuta, ali niti jedno lice ne može govoriti u ime više budžetskih jedinica, niti u ime bužetske jedinice koju ne predstavlja"

9195 pregleda 12 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore
Skupština Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore

Veoma smo razočarani činjenicom da se pokušava opstruirati sjutrašnja Konferencija o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu, koja je sazvana na osnovu zaključaka Skupštine građana održane u Skupštini Crne Gore zajedno sa evropskim poslanicima i crnogorskim parlamentarcima, saopštio je danas Vuk Janković, savjetnik predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića.

Janković
Jankovićfoto: Skupština Crne Gore

"Želimo da ohrabrimo sve bužetske jedinice da sjutra dođu u Parlament i iznesu svoje stavove u odnosu na Predlog budžeta. U ime svake budžetske jedinice ima pravo da iznese svoje stavove po jedno lice u trajanju do tri minuta, ali niti jedno lice ne može govoriti u ime više budžetskih jedinica, niti u ime bužetske jedinice koju ne predstavlja. Ne želimo da vjerujemo da se bilo ko plaši transparentnosti planiranja budžeta za ovu godinu. Građani treba da znaju gdje ide njihov novac i šta mogu od njega da očekuju", istakao je Janković.

Bonus video: