Krivokapić: SSICG postizanjem dobrih poslovih rezultata doprinio je oporavku ekonomije

Iz SSICG su kazali da u publikaciji članovi Savjeta stranih investitora ocjenjuju poslovno okruženje i investicioni ambijent u državi i ukazuju na područja na kojima treba intenzivnije raditi

4593 pregleda 2 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Luka Zeković
Krivokapić, Foto: Luka Zeković

Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) postizanjem dobrih poslovih rezultata doprinio je oporavku ekonomije, tako što je nastavio svoja ulaganja i pružao Vladi svoje znanje i iskustvo, rekao je premijer Zdravko Krivokapić.

SSICG je objavio šesto izdanje Vodiča o Savjetu stranih investitora, na crnogorskom i engleskom jeziku, u saradnji sa regionalnim izdavačem Alliance International Media (AIM).

Iz SSICG su kazali da u publikaciji članovi Savjeta stranih investitora ocjenjuju poslovno okruženje i investicioni ambijent u državi i ukazuju na područja na kojima treba intenzivnije raditi.

Navodi se da su pored članova Savjeta, opažanja i planove predstavili i Krivokapić, ministar ekonomskog razvoja, Jakov Milatović, ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija, Tamara Srzentić.

U saopštenju se dodaje da su učestvovali i šef kancelarije Svjetske banke za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, Kristofer Šeldon, šef kancelarije EBRD-a za Crnu Goru, Remon Zakaria i guverner Centralne banke Crne Gore, Radoje Žugić.

Krivokapić je rekao da je SSICG postizanjem dobrih poslovih rezultata doprinio oporavku ekonomije tako što je nastavio svoja ulaganja i pružao Vladi svoje znanje i iskustvo.

"Ova vlada njeguje dijalog i spremna je da sasluša prijedloge koji će dovesti do napretka naše ekonomije i društva. Vlada u Savjetu stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG) zasigurno ima sagovornika posvećenog utiranju održivog puta ka rastu", istakao je Krivokapić.

Predsjednik SSICG, Kristof Šoen, istakao je da je Vlada u saradnji sa Centralnom bankom Crne Gore preduzela odgovarajuće i blagovremene mjere za podršku poslovnoj zajednici i privatnim licima u cilju ublažavanja uticaja krize.

“Iz ove perspektive mislim da je pošteno reći da se krizom veoma dobro upravljalo sa strane Vlade i Centralne banke Crne Gore”, rekao je Šoen.

Prema njegovim riječima, inovacije i digitalizacija u svim oblastima su ključne komponente ekonomskog razvoja.

“Svi naši članovi imaju lidere i stručnjake koji mogu pomoći, prije svega, državnoj upravi”, istakao je Šoen.

Bonus video: