Vuksanović: Vlada i DPS ponovo spremaju tajni plan privatizacije Luke Bar

"Nećemo im je dati, kao što nijesmo ni nedavno. Građani i slobodna javnost su mnogo jači od njih i prljavog novca njihovih tajkuna", kazala je poslanica SDP-a
9 komentar(a)
Draginja Vuksanović, Foto: SDP
Draginja Vuksanović, Foto: SDP
Ažurirano: 02.11.2017. 09:41h

SDP je u saznanju da DPS i Vlada ponovo pripremaju u tajnosti plan privatizacije Luke Bar kojem će da prethodi njeno rasparčavanje kako bi se ovaj postupak olakšao, a Luka dala u bescijenje, kazala je poslanica Socijaldemokratske partije u Skupštini Crne Gore, Draginja Vuksanović.

Pod pritiskom SDP i cijele opozicije, ali i barske javnosti i svih koji su gradili Luku, podsjeća ona, DPS je nedavno odustao od nauma da rasproda Luku Bar, ali je to očigledno, smatra Vuksanović, bio samo manevar kojim se kupilo vrijeme da se iza scene pripremi novi plan za ovaj, kako je kazala, antidržavni posao.

"SDP se obraćaju radnici Luke koji znaju da bi iza ove, kao i gotovo svake DPS privatizacije, ostala pustoš, radnici na ulici, a ekstra profit DPS tajkunima kojima se ovaj posao namješta kako bi zaokružili svoje biznis imperije na štetu građana. Bahatost i pohlepa ide dotle da se kompanija koja je faktički monopol i koja odlično posluje, stvara profit, širi biznis i koja stoga sama može da generiše svoj dalji razvoj i otvara nova radna mjesta, kroz tajne i skrivene dilove namjerava rasprodati", kazala je Vuksanović.

Nedavni podaci o poslovanju Port of Adria kojim su udvostručeni gubici ove kompanije, napominje ona, potvrđuju ranije navode SDP-a o kvalitetu ove privatizacije.

"Nakon neizvršavanja ugovornih obaveza, lažiranja finansijskih izvještaja i šikaniranja radnika ovaj „strateški investitor“ pokazuje i nesposobnost u poslovanju. I što je porazno za DPS – državna Luka posluje odlično dok dio kojim gazduje njihov „strateški partner“ stvara gubitke i pored hajdučije prema radnicima i svih beneficija koje su dobili. Nema sumnje da bi ista sudbina zadesila i Luku Bar kada bi DPS eksperti za poharu realizovali plan njene prodaje", ističe Vuksanović.

Ona je upozorila "DPS eksperte za poharu" da ne pokušavaju, kako je kazala, zakulisno i pefidno da rasprodaju Luku Bar.

"Nećemo im je dati, kao što nijesmo ni nedavno. Građani i slobodna javnost su mnogo jači od njih i prljavog novca njihovih tajkuna", zaključila je poslanica SDP-a.

Bonus video: