Bojanić: Zaustavili smo političko zapošljavanje u Ministarstvu

"Započeli smo istražno bušenje u potrazi za naftom i gasom. Mogu da podijelim optimistične vijesti - jako smo blizu rezervoaru", rekao je Bojanić

12348 pregleda 25 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Vlada Crne Gore
Mladen Bojanić, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar kapitalnih investicija, Mladen Bojanić, kazao je danas da su se u njegovom resoru - "oslobodili političkog zapošljavanja".

Na prezentaciji povodom obilježavanja prve godine rada Vlade, Bojanić je kazao da odgovorno tvrdi "da nijedno lice nije primljeno i otpušteno u Ministarstvu kapitalnih investicija zbog političkog aktivizma".

"Zaustavljene su i kontroverzne javne nabavke - ostvarene su uštede od preko milion na godišnjem nivou", rekao je Bojanić.

On je naveo da su novu Vladu i njegov resor, prije godinu dana dočekali zaustavljeni radovi na auto-putu.

"Ušli smo u pregovore i uspjeli da izguramo i nastavimo ih, tako da je pitanje dana kad ćemo se voziti prioritetnom dionicom auto-puta Smokovac - Mateševo. Sačekao nas je i problem Montrenegro erlajnsa. Saznali smo dalje da je 20.000 radnih sati Termoelektrane (TE) Pljevlja bilo potrošeno. Imali smo zatim neadekvatnu politiku izdavanja koncesija za male hidroelektrane (mHE). Onda je uslijedila nemogućnost plaćanja kredita EXIM banci od strane brodarskih kompanija. Na kraju, tu su bili zapuštenost i javašluk u kompanijama s većinskim državnim vlasništvom...", istakao je Bojanić

On je rekao da su četiri mjeseca radili u kancelarijama u hotelu.

"Imali smo nedostatak adekvatnog stručnog kadra zbog ranijeg partijskog zapošljavanja. Međutim, oslobodili smo Ministarstvo političkog zapošljavanja. Odgovorno tvrdim da nijedno lice nije primljeno i otpušteno u zbog političkog aktivizma. Tek nas očekuje pravi posao u vezi avio-kompanije ToMontenegro, da bi dostigli potreban nivo avio-dostupnosti. Započeli smo istražno bušenje u potrazi za naftom i gasom. Mogu da podijelim optimistične vijesti - jako smo blizu rezervoaru", rekao je Bojanić.

On je kazao i da su uspostavljeni novi odnosi u željezničkim preduzećima.

"Montecargo i Luka Bar su sa Srbija Kargom i Rudnikom Bor sklopili značajan ugovor o prevozu bakarnog sulfata. U saradnji s energetskom zajednicom razmatramo rješenja za TE Pljevlja. Osiguraćemo da Crna Gora ne ostane bez stabilnog izvora energije. Radi se na rekonstrukciji pruge. Nastavljamo borbu protiv korupcije. Nismo stali - ne postoji više tolerancija na korupciju. Vjerujem da je ovo tek početak u oporavku ekonomije", poručio je Bojanić.

Bonus video: