Bojanić u posjeti Nikšiću: Planirana ulaganja u solarne, vjetroelektrane, sanaciju Mislovog dola...

Predsjednik Opštine upoznao je ministra i njegove saradnike sa problemima na koje ukazuju građani Nikšića, a odnose se na neobezbijeđene pružne prelaze, neadekvatnu putnu infrastrukturu u blizini obrazovnih ustanova i nedovoljno opredijeljene iznose za pojedine kapitalne projekte

11214 pregleda 4 komentar(a)
Sa satanka u Opštini Nikšić, Foto: Opština Nikšić
Sa satanka u Opštini Nikšić, Foto: Opština Nikšić

Predsjednici Opštine i Skupštine Opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković, primili su ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, generalnog direktora Direktorata za drumski saobraćaj Lazara Miljanića, državnog sekretara za energetiku i rudarstvo Marka Perunovića i generalnog direktora Direktorata za energetiku i energetsku efikasnost Vladimira Durutovića.

"Ministar Bojanić upoznao je sagovornike sa kapitalnim investicijama za opštinu Nikšić koje su predviđene predlogom budžeta Crne Gore za 2022. godinu. Osim putne infastrukture planirana su ulaganja u solarne elektrane, vjetroelektrane, sanaciju deponije Mislov do, valorizaciju aerodroma Kapino polje, kao i na poboljšanju bezbjednosti saobraćaja", navodi se u saopštenju za javnost lokalne uprave.

Kako stoji u saopštenju, ministar Bojanić je kazao da Nikšić, kao opština sa najvećom teritorijom u Crnoj Gori, ima veliki prostor za ulaganja, a podrška Ministarstva kapitalnih investicija neće izostati.

Predsjednik Opštine upoznao je ministra i njegove saradnike sa problemima na koje ukazuju građani Nikšića, a odnose se na neobezbijeđene pružne prelaze, neadekvatnu putnu infrastrukturu u blizini obrazovnih ustanova i nedovoljno opredijeljene iznose za pojedine kapitalne projekte.

Mladen Bojanić Opština Nikšić
foto: Opština Nikšić

Na sastanku je bilo riječi i o nedovoljnom broju autobuskih stajališta u Podgorici za autobuske prevoznike koji saobraćaju na relaciji Nikšić-Podgorica.

Sastanku su prisustvovali i šef kabineta predsjednika Opštine Nikšić Marko Perućica, kao i sekretari nadležnih sekretarijata, Jelena Šekarić, Vidak Krtolica i Đorđije Manojlović.

Bonus video: