Milatović: Nije više važno šta kaže Đukanović, on je pod nekom tenzijom i zbog ove američke crne liste

"On je pod nekom tenzijom i zbog ove američke crne liste koja je već zaživjela i u narednim danima tek da zaživi, tako da se ne bih osvrtao na ono što je Đukanović rekao”

48338 pregleda 70 komentar(a)
Milatović, Foto: Vlada Crne Gore
Milatović, Foto: Vlada Crne Gore

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović nije želio da komentariše današnje izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića koji je kazao da je aktuelna vlast doprinijela da se ugasi i posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori.

"Nije više važno šta kaže Đukanović, on je čovjek prošlosti, on je pod nekom tenzijom i zbog ove američke crne liste koja je već zaživjela i u narednim danima tek da zaživi, tako da se ne bih osvrtao na ono što je Đukanović rekao”, kazao je Milatović gostujući u Vijestima u pola sedam na TV Vijesti.

Dodao je da je upravo zbog prethodnih Vlada država na KAP potrošila stotine miliona eura.

"Nisam došao da sudim o bilo čijim potezima, samo pozivam na dijalog", kazao je Milatović.

Đukanović je ranije danas saopštio da je "aktuelna vlast doprinijela da se ugasi i posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori", misleći na KAP.

"Treba imati obraz debeo kao đon i biti potpuno bezobziran u odnosu na interese Crne Gore i njenih građana, pa dozvoliti da se ovakva bahatost, neodgovornost i nekompetentnost, odvija na našem prostoru. U situaciji u kojoj imate sve manje ekonomske aktivnosti, u Crnoj Gori iz koje su otišli investitori, a neki najavili odlazak, sada tjeraju i domaćeg koji je industriju digao iz pepela", rekao je Đukanović danas u Danilovgradu.

Dodao je da je KAP bio u bankrotu, a da vlasnik Uniproma, Veselin Pejović, nije kupio kompaniju, već mašine, i od njih napravio proizvodnju koja pravi nekoliko stotina miliona eura izvoza godišnje.

"Sve što se dešava u aktivnostima ove Vlade je vođeno političkim interesima, a to je najogoljelije revanšističko orgijanje u odnosu na prethodnu vlast. Doprinose da se ugasi i taj posljednji ozbiljni industrijski subjekt u Crnoj Gori. Odgovorna Vlada bi učinila sve što treba da sačuva tog investitora, kao i strane, ali se ona prema njima odnosila revanšistički, jer su svoje biznise zasnovali u saradnji sa prethodnom Vladom", rekao je Đukanović.

Bonus video: