Bojanić: Uspješno smo riješili mnoge izazove

Ministar kapitalnih investicija kazao je da u tom resoru ulažu u putnu, željezničku i avio infratrukturu, kao i u pomorstvo, povezujući Crnu Goru sa regonom i svijetom

6069 pregleda 9 komentar(a)
Bojanić, Foto: Boris Pejović
Bojanić, Foto: Boris Pejović

Ministarstvo kapitalnih investicija se u prethodnom periodu suočilo sa brojnim izazovima, saopštio je resorni ministar Mladen Bojanić i dodao da su mnoge od njih uspješno riješili, a sa drugima se svakodnevno i odlučno suočavaju.

„Građevinski radovi na prioritetnoj dionici auto-puta Smokovac-Mateševo su završeni. Stvaramo preduslove za skoro puštanje u saobraćaj ove dionice, a ujedno projektujemo i razmatramo načine finansiranja nastavka gradnje auto-puta do granice sa Srbijom“, naveo je Bojanić.

On je u video poruci povodom godinu rada Vlade, objavljenoj na Twitteru Ministarstva, kazao da u tom Vladinom resoru ulažu u putnu, željezničku i avio infratrukturu, kao i u pomorstvo, povezujući Crnu Goru sa regonom i svijetom.

„U sektoru energetike, ključnom sektoru za razvoj Crne Gore, stvorili smo administrativne i tehničke preduslove koji dovode do ubrzanog privlačenja investicija. Zelena energetska tranzicija, uz očuvanje energetske stabilnosti i povećanje zaposlenosti, naš je ultimativni cilj“, poručio je Bojanić.

Kako je dodao, bore se i sa korupcijom i naslijeđenim problemima u državnim kompanijama.

„Podnijeli smo 13 informacija Tužilaštvu kako bi se ispitale sve zloupotrebe u prethodnom periodu, odnosno zaustavla dosadašnja praksa. Naše Odjeljenje za unapređenje korporativnog upravljanja pomaže državnim kompanijama da budu efkasniji, kao i da njihovo izvještavanje o poslovanju bude jasnije i transparentnije“, zaključio je Bojanić.

Bonus video: