Radunović: Nisam radio na štetu MA

Radnicima MA u stečaju sporne bivše firme iz Beča i Podgorice državnog sekretara

7262 pregleda 10 komentar(a)
Radunović, Foto: MKI
Radunović, Foto: MKI

Smatram da ni na koji način nisam bio u konfliktu interesa osnivanjem privatne firme, niti sam ijedan resurs “Montenegro erlajnsa” (MA) koristio za njeno poslovanje, niti sam se bavio poslovima koji pripadaju “Montenegro erlajnsu”.

Osnovna i jedina djelatnost kompanije je pružanje operativno-tehničkih usluga u oblasti biznis avijacije”, kazao je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović u odgovoru na pitanje “Vijesti” da li je tačno da je 2014. godine dok je bio predstavnik MA u Beču na istoj adresi osnovao firmu “Aerotransport Executive Agency”, da li je ova firma tada pružala neke usluge MA, da li je sada poslovno aktivna i ko je sada njen vlasnik.

”Veoma sam ponosan na svoj rad i doprinos koji sam direktno donio kompaniji “Montenegro erlajns”, što je dostupno u svim kompanijskim izvještajima. Takođe, kao direktor predstavništva i jedini zaposleni u njemu, obavljao sam sve poslove jednog predstavništva, kao što su prodaja karata, supervizija svih usluga na aerodromu Beč sa sedam odnosno 12 nedeljnih letova, predstavljanje kompanije kod vazduhoplovnih vlasti, organizacija i ugovaranje čarter letova i mnoge druge. Što se tiče poruka koje su moje kolege iznijele tokom njihovog protesta, ne stoji da im je Ministarstvo kapitalnih investicija bilo šta uskratilo ili onemogućilo, čak naprotiv. Stečajnom upravniku smo više puta sugerisali kako da sačuva i valorizuje stečajnu masu. O razlozima izostanka saradnje sa kompanijom “ToMontenegro”, MKI nije adresa, već smo i te kako nastojali da do te saradnje dođe. Nemam nikakav interes da se uruši stečajna masa “Montenegro erlajnsa”. Nažalost, od sadašnje uprave “Montenegro erlajnsa” nismo dobili nikakav izvještaj, plan rada ili slično. To što u medijima iznose svoje stavove, nije ni dovoljan, a očigledno ni efikasan način za rukovođenje preduzećem”, naveo je Radunović.

Radnici MA u stečaju su tada protestovali na Rimskom trgu ispred sjedišta Ministarstva tražeći ostavke Radunovića i ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića, optužujući ih da opstruiraju rad tog bivšeg avio-prevoznika koji sada ima licencu za dijelimično održavanje aviona. Primjeri “opstrukcije” su bili to što je novi avioprevoznik “ToMontenegro” iznajmio hangar od stečajne uprave “Vektre aviation” a ne njihov, i što za održavanje aviona angažuju druge a ne njih.

Ova grupa radnika juče je dodatno navela da je Radunović 2008. u Podgorici osnovao firmu “Transport Executive Agency Montenegro” registrovanu za saobraćaj i skladištenje i usluge iz vazdušnog prevoza putnika, čiji je vlasnik sada njegov sin. Oni se pitaju da li je Radunović sada u konfliktu interesa.

Stečajna uprava MA dužna je sadašnjim i bivšim radnicima sedam zarada iz stečajne mase, kao i četiri godine radnog staža. Za osam mjeseci od uvođenja stečaja nije isplaćeno ništa od tih dugova.

Iz Aerodroma su ranije saopštili da su nalog "Montenegro erlajnsu u stečaju" za iseljenje hangara uputili na zahtjev kancelarije Zaštitnika državnih imovinskih interesa.

Bonus video: