EPCG: Odbor direktora traži dodatno vrijeme da odgovori Uniprom KAP-u

"Članovi Odbora tražili su dodatno vrijeme kako bi mogli da donesu odluku u skladu sa svojim ovlašćenjima"

22069 pregleda 29 komentar(a)

Članovi Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore zatražili su dodatno vrijeme kako bi odgovorili na ponudu koju im je uputio Uniprom KAP, sapšteno je iz EPCG.

"Upravo smo na vanrednoj sjednici Odbora direktora EPCG, putem video linka zbog mog odsustva, analizirali ponudu koju je u vezi sa KAP-om ispostavio UNIPROM Nikšić. Članovi Odbora tražili su dodatno vrijeme kako bi mogli da donesu odluku u skladu sa svojim ovlašćenjima", navodi se u saopštenju predsjednika Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Razlozi njegovog odsustva, kako je kazao, odnose se, između ostalog, i na iznalaženje mogućnosti u pokušaju da dobiju i određene odgovore u vezi sa ranijim aranžmanima koji su obezbjeđivali Elektroprivredi Crne Gore da uredno i pod mnogo povoljnijim uslovima snabdijeva KAP.

"UNIPROM i naša ukupna javnost će veoma brzo dobiti odgovor EPCG", naveo je Đukanović.

Vlasnik i izvršni direktor Uniproma Veselin Pejović uputio je danas Elektroprivredi pisanu ponudu za preuzimanje primarnje proizvodnje aluminijuma u Kombinatu aluminijuma Podgorica na godinu dana.

Povezani članci

11. Decembar 2021.

Pejović ponudio Elektroprivredi da preuzmu KAP na godinu

Pejović je ponudio da EPCG preuzme proizvodnju primarnog aluminijuma bez nadoknade, na rok od 1. januara do 31. decembra naredne godine, da snabdijeva KAP strujom i uzima profit.

Bonus video: