Prvi let na liniji Dubai-Sarajevo-Podgorica

Kompanija FlyDubai će realizovati dva leta sedmično, srijedom i nedjeljom, pri čemu će letovi uključivati i zaustavljanje u Sarajevu
135 pregleda 0 komentar(a)
Fly Dubai, Foto: Aerodromi Crne Gore
Fly Dubai, Foto: Aerodromi Crne Gore
Ažurirano: 01.11.2017. 15:43h

Na liniji Dubai-Sarajevo-Podgorica realizovan je prvi let aviokompanije FlyDubai, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

"Na taj način Podgorica se pridružila mreži destinacija koju je FlyDubai izgradio u regionu centralne i istočne Evrope, a koja uključuje Beograd, Bratislavu, Bukurešt, Prag, Skoplje, Sarajevo i Sofiju”, navodi se u saopštenju.

Prvim avionom doputovao je i izvršni direktor FlyDubaia, Gait Al Gait kao i potpredsjednik za komercijalne poslove, Jeyhun Efendi. Njih su na Aerodromu Podgorica dočekali izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Danilo Orlandić sa saradnicima, direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavičić, kao i ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori, Abdulsalam Al Romaiti.

U razgovoru sa prvim čovjekom FlyDubaia, Orlandić je kazao da je zadovoljan što će avioni te aviokompanije nakon uspješne ljetnje sezone i popularnosti letova za Tivat, slijetati i na podgorički aerodrom tokom zimskih mjeseci.

"Dogovoreno je i da se zajedničkim naporima Crna Gora kao turistička destinacija, promoviše u UEA s obzirom na važnost tog tržišta i na privrednu saradnju dvije zemlje“, navodi se u saopštenju.

Al Gait je naveo da je ponosan na otvaranje nove linije i saradnju sa Aerodromima Crne Gore.

On je dodao da je otvaranju nove linije i interesovanju za Crnu Goru, doprinjela posjeta oko 150 novinara iz UAE koji su bili oduševljeni Crnom Gorom kao i vizna liberalizacija, te da je zajednička saradnja na promociji dvije zemljesada ključna.

Kompanija FlyDubai će realizovati dva leta sedmično, srijedom i nedjeljom, pri čemu će letovi uključivati i zaustavljanje u Sarajevu, popularnoj destinaciji u mreži Flydubai-a.

Bonus video: