Zečević: Petranović nije ovlašćena da izdaje dokumenta, pokrenućemo disciplinski postupak

"Petranović je razriješena dužnosti Direktora sektora za finansijske poslove, a od 19.11.2021. godine je na bolovanju", naveo je Zečević

4691 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Montenegro Bonus
Foto: Montenegro Bonus

Izvršni direktor Montenegro Bonusa Radoš Zečević saopštio je da bivša direktorice sektora za finansijske poslove u toj kompaniji, Rajka Petranović nije nadležna da izdaje dokumenta u ime ove državne kompanije.

"Obavještavamo javnost Crne Gore da se juče u medijima pojavio akt Montenegro Bonusa doo - Cetinje u vezi dužničko - povjerilačkih odnosa između naše firme i firme Uniprom - Nikšić potpisane od Rajke Petranović, u ime Izvršnog direktora. Provjerom smo ustanovili da ne postoji upućen službeni zahtjev - dopis od strane Uniproma, a u vezi traženja datih informacija. Gospođa Petranović je razriješena dužnosti Direktora sektora za finansijske poslove, a od 19.11.2021. godine je na bolovanju", navodi se u reagovanju Zečevića.

Iz kompanije Uniprom juče je dostavljena kopija dopisa iz kompanije Montenegro Bonus u kojoj se navodi da je Uniprom od datuma 19.07.2014. godine do juče izmirio sve obaveze i da nema nikakvih dugovanja prema ovoj kompaniji.

"Poslije završenog revizorskog izvještaja od strane nezavisnog revizora, koje je angažovalo novo rukovodstvo, isti je proslijeđen Ministarstvu kapitalnih investicija, koje je poslalo dokumentaciju SDT-u i kako nezvanično saznajemo u toku je izviđaj o ovom slučaju. Svakako, pokrenućemo disciplinski postupak protiv bivše direktorice sektora za finansijske poslove, Rajke Petranović i svih lica kaja su eventualno učestvovali u ovom djelu i obavijestićemo nadležne organe".

Zečević u reagovanju navodi da je on jedini ovlašćeni za komunikaciju sa javnošću.

"Novo rukovodstvo Montenegro Bonusa doo, će učiniti sve da firma dobije status kakav zaslužuje i da konačno stane na put svim nezakonitostima koje smo zatekli", zaključuje se u saopštenju Zečevića.

Bonus video: