Uniprom zatražio smanjenje potrošnje električne energije kroz sistem

"Svakog narednog dana, dok traje gašenje, ovo će biti dio regularne procedure kojom se na dnevnom nivou obavještava elektroenergetski sistem o smanjenju potrošnje u odnosu na proces gašenja elektrolize", naveli su iz Uniproma

5495 pregleda 6 komentar(a)
KAP (arhiva), Foto: Savo Prelević
KAP (arhiva), Foto: Savo Prelević

Kompanija Uniprom, koja upravlja Kombinatom aluminijuma Podgorica, danas je obavijestila Elektroprivredu, Crnogorskog operatora tržišta električne energije (COTEE) i Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) i, kao što nalaže procedura, zatražio smanjenje potrošenje električne energije kroz sistem, saopšteno je iz te kompanije.

"Svakog narednog dana, dok traje gašenje, ovo će biti dio regularne procedure kojom se na dnevnom nivou obavještava elektroenergetski sistem o smanjenju potrošnje u odnosu na proces gašenja elektrolize", naveli su iz Uniproma.

Rekli su da je nalog za gašenje proizvodnje, kao što je ranije najavljeno, predat danas.

Radnici su jutros odbili da počnu gašenje ćelija u Elektrolizi, što im je juče naredila uprava Uniproma. Međutim, sirovina za proizvodnju ima samo za još najviše desetak dana, jer ih Uniprom nije nabavljao proteklih mjeseci.

Bonus video: