Odbor 21. i 22. decembra o Predlogu zakona o budžetu

Sjednica će se održati u dva dijela, a na dnevnom redu je 15 tačaka

5506 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet raspravljaće na sjednici 21. i 22. decembra o Predlogu zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu.

Predsjednik tog skupštinskog tijela Vladimir Joković zakazao je sjednicu, na čijem dnevnom redu su i: Predlog odluke o zaduživanju Crne Gore za 2022. godinu; Predlog fiskalne strategije Crne Gore za period 2021. – 2024. godine; Nacrt programa ekonomskih reformi 2022 – 2024. godine (na upoznavanje); Predlog zakona o porezu na podizanje gotovog novca sa poslovnog računa; Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje; Predlog zakona o izmjeni Zakona o objedinjenoj registraciji i sistemu izvještavanja o obračunu i naplati poreza i doprinosa.

Na dnevnom redu su takođe: Predlog zakona o izmjeni Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama; Predlog zakona o dopunama Zakona o finansiranju lokalne samouprave; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskoj administraciji; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dobit pravnih lica, sa amandmanima (dva) Vlade (16-02/21-1/2); Predlog zakona o reprogramu poreskog potraživanja, sa amandmanom Vlade (16-4/21-2/2).

Sjednica će se održati u dva dijela.

Prvog dana sjednice, u utorak 21. decembra, Odbor će razmatrati Predlog zakona o budžetu Crne Gore za 2022. godinu, a pored ovlašćenih predstavnika predlagača zakona, na sjednicu Odbora pozvan je po jedan predstavnik: Državne revizorske institucije, Centralne banke, Privredne komore, Unije poslodavaca, Asocijacije menadžera, Montenegro biznis alijanse, Američke privredne komore, Saveza sindikata, Unije slobodnih sindikata i NVO Institut alternativa.

Drugog dana sjednice, u srijedu 22. decembra, Odbor će nastaviti raspravu o Predlogu zakona o budžetu i ostalim tačkama dnevnog reda, u prisustvu ovlašćenih predstavnika predlagača.

Bonus video: