Naredne godine značajna sredstva za pčelarstvo

„U narednoj godini Minstarstvo će opredijeliti značajna sredstva za pčelarstvo i kreirati mjere koje će ići u pravcu intenziviranja i osavremenjavanja proizvodnje“, najavio je Veličković

2750 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede
Foto: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede će u narednoj godini opredijeliti značajna sredstva za pčelarstvo i kreirati mjere koje će ići u pravcu intenziviranja i osavremenjavanja proizvodnje.

Predstavnici Ministarstva danas su u Kući meda u Danilovgradu održali sastanak sa predstavnicima Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore na temu mjera Agrobudžeta za narednu godinu.

Državni sekretar u Ministarstvu, Nebojša Veličković, kako se navodi u saopštenju, kazao je da je taj Vladin resor u ovoj godini poklonio punu pažnju tom sektoru, realizovao mjere i pružio interventnu podršku za nabavku pčelinjih pogačica za zimovanje pčela.

„U narednoj godini Minstarstvo će opredijeliti značajna sredstva za pčelarstvo i kreirati mjere koje će ići u pravcu intenziviranja i osavremenjavanja proizvodnje“, najavio je Veličković.

On je dodao da će Ministarstvo na najbolji način podsticati sektor pčelarstva koji će u budućnosti imati mnogo značajnije rezultate nego što ih je do sada imao.

Predsjednik Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, Radule Miljanić, je sa predstavnicima Udruženja pčelara predstavio poglede pčelara na mjere koje su realizovane u ovoj godini, sa posebnim akcentom na predlozima za narednu.

Bonus video: