Spajić: Toyota zainteresovana da proširi djelovanje u Crnoj Gori; Tsuchiya: Razmišljamo o promjeni lokacije sjedišta

"Toyota je podržala program "Evropa sad" u smislu nameta na poslodavce i podizanja atraktivnosti Crne Gore kao investicione destinacije", rekao je Spajić

17751 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Mfa.gov.me
Foto: Mfa.gov.me

Ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić je saopštio da je kompanija "Toyota" zainteresovana da proširi svoje djelovanje u Crnoj Gori.

"Imamo jako dobru saradnju sa Japanom još od Olimpijskih igara, gdje smo otvorili mnoge teme koje su bitne za nas i za građane, najavili smo investicije, ovo je prvi korak prema jednoj od njih. Japan je kao što znate svjetski šampion u hidrogenskoj tehnologiji i tehnologiji električnih vozila, tako da očekujemo jednu sjajnu inicijativu koja treba da se desi vrlo brzo. Takođe, Toyota je podržala program "Evropa sad" u smislu nameta na poslodavce i podizanja atraktivnosti Crne Gore kao investicione destinacije", rekao je Spajić.

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja je saopšteno da je predsjednik Toyota Adria Kensuke Tsuchiya rekao da im je predstavljena izmjena poreskog sistema i smanjenje poreskog opterećenja za poslodavce.

"I ovo će definitino dovesti strane investitore u Crnu Goru. Porezi su najveći troškovi jedne kompanije. Naše sjedište je u Sloveniji, a ona je veoma skupa i mi razmišljamo o promjeni lokacije tako da će ovo sigurno uticati na ekonomiju Crne Gore", rekao je Tsuchiya

Bonus video: