Đeljošaj: Postignut dogovor, nema blokade računa "Plantaža"

Dogovoreno da "Plantaže" od ponedjeljka počnu sa izmirivanjem poreskih obaveza. Ukupne poreske obaveze "Plantaža" za ovu godinu prema Opštini Tuzi iznose oko 900 hiljada eura

32531 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Opština Tuzi neće blokrati račun kompanije "13. jul - Plantaže", jer je postignut dogovor da se pomogne kompaniji u izmirenju zakonskih obaveza prema toj lokalnoj samoupravi, kazao je "Vijestima" predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj.

Kompaniji “Plantaže” danas je prijetila blokada računa od tri miliona eura, koja bi ozbiljno ugrozila njeno poslovanje, ali je juče dogovoreno da Hipotekarna banka odloži svoju blokadu od dva miliona eura, dok je danas odlučivano da li će Opština sprovesti blokadu u iznosu od 900 hiljada eura.

Povezani članci

17. Decembar 2021.

Stari dugovi i gubici došli ”Plantažama” na naplatu

"Prihvatio sam molbu predstavnika Plantaža i zainteresovanih odgovornih državnih funkcionera (Milana Kneževića i Dritana Abazovića) da pomognemo Plantažama u izmirenju zakonskih obaveza prema Opštini Tuzi. Na sastanku sa predstavnicima Plantaža smo dogovorili da Plantaže od ponedjeljka počinju izmirenje poreskih obaveza za porez na nepokretnost i zaključno sa ovom godinom izmire 40 odsto obaveza za porez na nepokretnost i sve ostale poreske obaveze za ovu godinu izmire do 31.12.2021. godine", rekao je Đeljošaj "Vijestima".

Đeljošaj
Đeljošajfoto: Zoran Đurić

Preostali dio poreske obaveze za porez na nepokretnost Plantaže će, kako je kazao, uplatiti Opštini Tuzi u ratama do 31. maja iduće godine, što su, navodi Đeljošaj, i prihvatili predstavnici Plantaža.

Đeljošaj je kazao da je time pokazao da odgovorno vodi računa za poslovanje privrednih društava u opštini na čijem je čelu.

"Na sastanku sam ukazao da jedina nova okolnost može da bude, ukoliko bude opstukcija u plaćanju obaveza koje ima prema Opštini Tuzi od strane Ministarstva finansija", dodao je Đeljošaj.

Ovo je, kako je kazao, i na djelu konačna poruka zlonamjernima koji tvrde da on želi da uništi Plantaže jer radi po zakonu.