Pejović: Otvorio sam tri kompanije kako bi Uniprom izašao na berzu

Vlasnik kompanije Uniprom je pojasnio da je razlog više za približavanje i izlazak na londonsku berzu i mogućnost približavanja i saradnje sa komercijalnim bankama koje "kreditiraju metalsku industriju sa maksimalnim kamatama od 1.2 odsto" što je, kako ja objasnio, mnogo povoljnije nego kod domaćih banaka

16763 pregleda 64 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Sa zadovoljstvom sam otvorio tri kompanije kako bi Uniprom izašao na berzu i na njoj kotirao u skladu sa svojim tehnološkim i proizvodnim kapacitetima, saopštio je vlasnik kompanije Uniprom Veselin Pejović.

On je odgovorio na jučerašnje pitanje potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića da Pejović kaže koliko je kompanija osnovao u Velikoj Britaniji i ko su mu partneri?

Pejović je naveo da "ćemo sa zadovoljstvom ga učiniti vlasnikom istine", iako Abazović to nije učinio sa građanima kada su ga pitali ko mu je nudio 21 milion. "To je zaista nečuveno u demokratskim društvima na kakva se pozivaju".

U njegovom odgovoru se navodi i da je Abazović imao dobru namjeru, poslao bi im upit, te bi oni odgovorili.

"Mi odgovaramo na dopise institucijama za razliku od njih koji za šest mjeseci jednom od najvećih crnogorskih izvoznika nijednim slovom nijesu odgovorili", piše u saopštenju.

Pejović je pojasnio da je razlog više za približavanje i izlazak na londonsku berzu i mogućnost približavanja i saradnje sa komercijalnim bankama koje "kreditiraju metalsku industriju sa maksimalnim kamatama od 1.2 odsto" što je, kako ja objasnio, mnogo povoljnije nego kod domaćih banaka.

Prema riječima Pejovića, promet i performanse bilo koje kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu se mogu provjeriti preko interneta.

"Ja sam osnivač i vlasnik ovih firmi. Ova informacija košta pet funti. Company house UK po automatizmu pokreće proces brisanja iz registra bilo koje kompanije koja u prethodnoj fiskalnoj godini nije ostvarivala promet preko računa", saopštio je Pejović.

On se osvrnuo i na izjavu premijera Zdravka Krivokapića koji ga je nazvao društveno neodgovornim.

"Stepen njegove društvene odgovornosti prepoznat je za vrijeme rada u Željezari koju je napustio na opštu radost njegovih kolega. Njegova društvena odgovornost, savjest i poštenje su univerzitetska tema broj jedan pogotovo kad je porodičnu kuću od 350m2 u Tološima sakrio kao imovinu da bi od Univerziteta uzeo petosobni stan", ističe Pejović.

On navodi i da privredni uspjesi pomenutih "bez kormilara u Crnoj Gori" za vrijeme otkad upravljaju ekonomskim procesima u Crnoj Gori nesu zabilježeni, te ih je kao društveno odgovorne upitao - "Kada imaju namjeru da ih javno istaknu što će, siguran sam, biti veoma sugestivno, dramatično i s puno decibela, ali ne i društveno korisno jer od ništa ne može biti osim ništa? Toliko priče oko KAP-a a ne znam da li je njihova noga ikad kročila u KAP, na okolno zemljište znam da jeste"

"I da dodam, prelijepe evropske zemlje vas dočekaju kako treba, kada znaju da ćete da radite i doprinosite pa se nosim mišlju da otvorim u svim evropskim zemljama po jednu firmu jer je ova naša izgleda jedina kojoj je zatvaranje milije od otvaranja. Najbolje da okačimo na aerodromu jednu veliku tablu -Crna Gora ne radi, a kad će ne znamo", navodi se u reagovanju Pejovića.

Bonus video: