Izrečene tri novčane kazne zbog neizdavanja fiskalnih računa

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu ulične prodaje u budvanskom Starom gradu, jer nijesu pronašli subjekat nadzora.

5795 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano sedam pritužbi, na osnovu kojih su izrečene tri novčane kazne, od dvije hiljade do 9,3 hiljade eura.

Inspektori su zbog neizdavanja fiskalnih računa pekari Orex i diskontu Stela u Budvi izrekli kazne od po 9,3 hiljade eura. Kazna od dvije hiljade eura izrečena je restoranu Stari hrast u Budvi, takođe zbog neizdavanja fiskalnih računa.

Inspektori nijesu mogli obaviti kontrolu ulične prodaje u budvanskom Starom gradu, jer nijesu pronašli subjekat nadzora.

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole kotorskog Lazara, apoteke Herbora i frizerskog salona u Budvi.

Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Bonus video: