Pejović: Radnici KAP-a će dobijati 450 eura narednih šest mjeseci uprkos gašenju

On se radnicima zahvalio i istakao da je htio da idu u razvoj KAP-a, ali da zbog svega što se dešava nisu u mogućnosti da nastave primarnu proizvodnju aluminijuma

34570 pregleda 56 komentar(a)
Foto: Uniprom
Foto: Uniprom

Vlasnik Uniproma Veselin Pejović najavio je da će radnici KAP-a u narednih šest mjeseci, bez obzira na gašenje dobiti plate od 450 eura, kako bi period traženja novog posla mogli lakše da podnesu.

Pejović i izvršni direktor Nebojša Dožić obratili su se danas radnicima.

On se, kako se navodi, radnicima zahvalio i istakao da je htio da idu u razvoj KAP-a, ali da zbog svega što se dešava nisu u mogućnosti da nastave primarnu proizvodnju aluminijuma.

Dožić se, navodi se u saopštenju, osvrnuo na aktuelna dešavanja i izazove s kojima se susrijeće kompanija i podsjetio radnike na prethodne događaje koji su uslovili gašenje primarne proizvodnje aluminijuma.

"Objasnio je i da je nemoguće podnijeti gubitke koji bi bili uslovljeni ponudom koju je dala EPCG, a koja podrazumijeva ogromnu cijenu struju, najveću koju jedna fabrika aluminijuma plaća na svijetu. Takođe, podsjetio je da je poslat dopis EPCG-u uz pitanje zašto je jedino KAP izuzet iz kategorije najznačajnijih potrošača. Podsjetio je koliko je važno da se uradi plansko gašenje ćelija jer jedino na taj način možda nekad može da se ponovo podigne elektroliza", piše u saopštenju.

Bonus video: