CIVIS: Podrška predlogu budžeta, ako konačna verzija bude zasnovana na realnim parametrima

"Smatramo da budžet ne može biti spisak nerealnih zahtjeva pojedinih političkih stranaka, kojima se pokušava obesmisliti svaka zdravorazumska rasprava o državnim prihodima i rashodima", saopštili su iz CIVIS-a

11598 pregleda 14 komentar(a)
Foto: CIVIS
Foto: CIVIS

Savez građana CIVIS će podržati predlog budžeta za 2022. godinu, cijeneći činjenicu da bi poboljšanje standarda građana trebalo da bude osnovni cilj svake Vlade, ukoliko njegova konačna varijanta bude zasnovana na realnim ekonomskim parametrima.

Iz te partije su poručili da osuđuju zloupotrebe svakodnevnih rasprava o budžetu tokom kojih, kako su kazali, pojedine stranke u javnost plasiraju populističke i nerealne zahtjeve "u cilju politikantskog šićara i zbunjivana građana."

"Smatramo da budžet ne može biti spisak nerealnih zahtjeva pojedinih političkih stranaka, kojima se pokušava obesmisliti svaka zdravorazumska rasprava o državnim prihodima i rashodima", saopštili su iz CIVIS-a.

Kazali su da se od 30. avgusta prošle godine zalažu za formiranje efikasnih organa svih grana vlasti, te da su u tom cilju više puta upozoravali djelove vladajuče većine da "zakopaju ratne sjekire" zbog dobrobiti cijelog društva.

"Još jednom podsjećamo da je u parlamentu nedopustivo dugo blokirano izglasavanje prošlog budžeta i da još traje opstrukcija brojnih drugih važnih odluka, poput izbora Tužilačkog savjeta, što u suštini znači zanemarivanje javnog interesa.

"Ako se opstrukcija nastavi, vladajuća većina iznevjeriće javni interes i volju građana koji očekuju da će, poslije pogubne i višedecenijske bahate vladavine DPS-a i njegovih satelita, Crna Gora konačno postati zemlja vladavine prava i socijalne pravde", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: