"Vlada CG, Elektroprivreda i resorna ministarstva da se odmah uključe u rješavanje pitanja KAP-a"

"Shodno tome, još jednom vas molimo da, prije nego što zaista bude kasno, što hitnije reagujete povodom novonastale situacije, te da zajedničkim naporima osigurate zaštitu radnika kroz očuvanje proizvodnje", navodi se u saopštenju Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore

9835 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Iz Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore zamolili su Vladu Crne Gore, Elektroprivredu Crne Gore i resorna ministarstva da se odmah uključe u rješavanje pitanja Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) i ne dozvole da 500 zaposlenih i njihove porodice ostanu bez egzistencije.

U njihovom otvorenom pismu koje su uputili Vladi Crne Gore, Ministarstvu ekonomskog razvoja i Elektroprivredi Crne Gore,a koje potpisuje predsjednica Sandra Obradović ističu da su zatečeni i šokirani odlukom Menadžmenta Kombinata aluminijuma Podgorica (KAP) da ugasi fabriku, odnosno ne nastavi primarnu proizvodnju.

Smatraju da je socijalno-ekonomski status zaposlenih u metalskoj industriji već odavno izuzetno ugrožen, "a svi znamo da ovi radnici rade na specifičnim i najtežim radnim mjestima".

Podsjetili su da je KAP uvijek predstavljao stub metalske industrije u Crnoj Gori i da njegov rad "svakako ima perspektivu".

"Shodno tome, još jednom vas molimo da, prije nego što zaista bude kasno, što hitnije reagujete povodom novonastale situacije, te da zajedničkim naporima osigurate zaštitu radnika kroz očuvanje proizvodnje", navodi se u saopštenju Sindikata metalskih i rudarskih radnika Crne Gore.

Bonus video: