Predstavnici radnika KAP-a i dalje čekaju da ih neko primi na sastanak

Radnici su juče zatražili da se Vlada danas izjasni treba li održati KAP ili ne, jer im je vlasnik fabrike Veselin Pejović rekao da nikakvu ponudu od Vlade nisu dobili

46097 pregleda 65 komentar(a)
Foto: Jelena Radulović
Foto: Jelena Radulović
Ažurirano: 23.12.2021. 15:18h

Radnici Kombinata aluminijuma (KAP), koji su zatražili juče da se Vlada danas izjasni treba li održati KAP ili ne, jer im je vlasnik fabrike Veselin Pejović rekao da nikakvu ponudu od Vlade nisu dobili, okupili su se danas ispred sjedišta izvršne vlasti u centru Podgorice.

Predstavnici radnika, koji su ušli su oko 10 sati u zgradu Vlade, tražeći sastanak, već satima čekaju na portirnici da ih neko primi na razgovor. Prema informacijama "Vijesti", u toku je sjednica Vlade.

Ispred sjedišta izvršne vlasti je trenutno nekoliko desetina radnika.

Jedan od radnika KAP-a Željko Peruničić se obratio okupljenim novinarima i poručio da je "nekorektno što im se niko nije obratio satima".

"Ništa se nije pomjerilo sa mrtve tačke. Mi ćemo imati strpljenja, ne znam do kad", poručio je Peruničić.

On je kazao da je postojala samo jedna tačka dnevnog reda a to je "sudbina KAP-a, šta i kako dalje".

Vlada je u četvrtak prošle sedmice usvojila informaciju o stanju u KAP-u u kojoj predlažu nastavak pregovora između Elektroprivrede i Uniproma “koji treba da dogovore najbolje rješenje za smanjenje proizvodnje Uniproma radi održavanja tehnološkog procesa i definisanja cijene energije koja se definiše kao minimalna do juna 2022. godine". Ti pregovori nisu urodili dogovorom.

Povezani članci

23. Decembar 2021.

Radnici KAP-a danas pred Vladom

Bonus video: