Poslanici završili u načelu raspravu o budžetu, glasanje bi trebalo da bude sljedeće sedmice

"'Evropa sad' je dobro zamišljena i daćemo podršku svemu tome", kazao je Joković, kazavši da zabrinjava da su amandmani uglavnom o socijalnim davanjima, a da nema razvojnih projekata koji bi donijeli radna mjesta i čime bi se spriječilo da mladi odlaze iz države.

64732 pregleda 71 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Screenshot/Youtube
Vuksanović Stanković, Foto: Screenshot/Youtube
Ažurirano: 24.12.2021. 14:32h

Poslanici su završili raspravu u načelu o predlogu Zakona o budžetu za narednu godinu o kome bi trebalo da se izjasne sledeće sedmice.

Poslanici su danas nastavili raspravu o Predlogu budžeta Crne Gore za 2022. godinu.

Lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da se naslušao svih predloga i zaključaka i pročitao više od stotinu amandmana.

"'Evropa sad' je dobro zamišljena i daćemo podršku svemu tome", naveo je on, kazavši da zabrinjava da su amandmani uglavnom o socijalnim davanjima, a da nema razvojnih projekata koji bi donijeli radna mjesta i čime bi se spriječilo da mladi odlaze iz države.

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša rekao je da zabrinjava budžet Fonda za zdravstveno osiguranje, koji, kako je kazao, ne smije biti ispod 400 miliona.

"Ne može zdravstvo sa 330 miliona opstati u 2022. godini. O neizmirenim obavezama možemo do sjutra razgovarati. Rastu potrebe, a cifra neizmirenih obaveza je sve veća", ističe on.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković kazala je da građani januar očekuju sa strepnjom i da će cijenu "političkog programa 'Evropa sad'" platiti upravo građani kada "shvate da su prevareni".

"Građani će shvatiti da je ovo prevara. Mislim da bi trebalo uzeti pasoše ministrima Milatoviću i Spajiću kad krene prevara da se objelodanjuje. Nema bježanja, morate se suočiti sa građanima kada narod ne bude imao novca zbog vašeg projekta. Suočite se sa građanima", poručila je ona.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković kritikovao je u parlamentu odluke DF-a da podrže projekte Vlade rekavši da su destruktivni, politički apsurdni i kontradiktorni time što predaju amandman da minimalna plata bude 650 eura.

Na ovu konstataciju Živkovića odgovorio je poslanik DF-a Slaven Radunović koji je dobacio "Sprdamo se".

"Pa recite to građanima, sad ste rekli da ste politički ozbiljni. Prepuni ste kontradiktornosti", poručio je Živković.

On je kazao da DF priča da će da obori Zdravka Krivokapića, ali da je on za njih politički velemajstor i da ih je "preveslao".

"Vi ste njemu dali vjetar u jedra, vaši glasači ne mogu da vjeruju da je jaki DF spao na ovakvu vrstu političkog poniženja", kazao je Živković.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović je kazao da se ne ponose što će podržati rješenja Vlade.

“Sve što ovdje radimo radimo zato što ste vi još gori. Ne želimo da dovedemo u rizik mogućnost da dođete da Vladate. Ove ljude mi kontrolišemo. Možemo da ih zbacimo kad god hoćemo. Njima rok inače nije dugačak, to je jasno kao dan”, kazao je Radunović.

Radunović se nada da će Vladu da prezumu ozbiljni ljudi koji neće dozvoliti da Crnu Goru odvedu u propast.

“Nećemo mi dozvoliti upropašćavanje države. Mi smo ozbiljni ljudi, mi se ne sakrivamo. Imamo drugih političkih organizacija koji se sakrivaju, ali ne žele da kao mi ovo pričaju. Vi to nazivate autodestrukcijom, mi obrazom. Imamo obraz i nećemo da lažemo ljude”, poručuje Radunović.

Povezani članci

24. Decembar 2021.

Igre bez granica sa budžetom

Bonus video: