Šoć primio predstavnike radnika Rudnika Boksita: Neophodno ostvariti prava radnika u punom kapacitetu

Na sastanku je dogovoreno da se u skorijem periodu organizuje sastanak predstavnika radnika Rudnika Boksita AD Nikšić sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, kako bi se dodatno razmotrile sve mogućnosti u cilju pomoći radnicima

3250 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Neophodno je da institucije sistema što prije reaguju kako bi problem bio prepoznat na pravi način i kako bi prava radnika bila ostvarena u punom kapacitetu, a time pravda zadovoljena, saopštio je savjetnik potpredsjednika Vlade za pravna pitanja Ivo Šoć.

Šoć se sastao sa predstavnicima radnika Rudnika Boksita AD Nikšić Vitomirom Krulanovićem i Božidarom Đilasom koji su iznijeli sve dugogodišnje probleme i kako su kazali, nezakonita postupanja koja su pratila funksionisanje samog rudnika Boksita u prethodnom periodu.

Krulanović i Đilas su govorili i o problemima zaposlenih u vezi sa stečajem Rudnika i dugovanjima koja im do dan danas nijesu isplaćena.

Sagovornici su izrazili nadu da će nadležno Tužilaštvo ispitati radnje pojedinaca kojim su radnici dovedeni u trenutni položaj i usaglasili se da je država dužna da posveti posebnu pažnju rješavanju problema obespravljenih radnika Rudnika Boksita AD Nikšić, imajući u vidi značaj i reputaciju koju ima to preduzeće.

Na sastanku je dogovoreno da se u skorijem periodu organizuje sastanak predstavnika radnika Rudnika Boksita AD Nikšić sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, kako bi se dodatno razmotrile sve mogućnosti u cilju pomoći radnicima.

Bonus video: