Radulović: Crna Gora pravo mjesto za ulaganja

Ministar vanjskih poslova je rekao da okrenutost Ministarstva vanjskih poslova konceptu ekonomske diplomatije podrazumijeva da svi diplomatski predstavnici promovišu turističke i investicione potencijale Crne Gore

5866 pregleda 4 komentar(a)
Foto: MVP
Foto: MVP

Portonovi, prvi evropski One&Only rizort, predstavlja turistički dragulj i vjerodostojnu poruku važnim investitorima da je Crna Gora pravo mjesto za ulaganja, ocijenio je minstar vanjskih poslova, Đorđe Radulović.

Radulović je, u sklopu koncepta ekonomske diplomatije, posjetio prvi rizort tog ultra-luksuznog brenda u ovom dijelu Evrope, koji je kompanija Azmont Investments izgradila u Herceg Novom.

On je rekao da okrenutost Ministarstva vanjskih poslova konceptu ekonomske diplomatije podrazumijeva da svi diplomatski predstavnici promovišu turističke i investicione potencijale Crne Gore.

„Kao svojevrsne ambasadore možemo posmatrati i investitore koji su danas prisutni u zemlji. Svojim uspješnim projektima oni na najbolji način svjedoče da je Crna Gora dragulj Mediterana, ali i zemlja u kojoj su ulaganja u sjajne ideje kao što je One&Only Portonovi, dobrodošla“, kazao je Radulović.

On je, kako je saopšteno iz Mnistarstva, ocijenio da One&Only Portonovi predstavlja primjer nenametljivog luksuza, savršeno ukljopljenog u ambijent i autentičnu mediteransku arhitekturu.

Prema njegovim rječima, veoma je važna i činjenica da se pažljivim odnosom i poštovanjem socijalnog konteksta ovaj projekat stopio sa gradom u koji je došao i u kome je rastao, kao i sa njegovim stanovništvom.

Zbog te svoje vrline, ali i slike koju u dodiru sa planinama i Bokokotorskim zalivom ostavlja u sjećanju posjetioca, Radulović je kazao da na pravi način simbolizuje Crnu Goru.

„Kao takav može predstavljati idealnog domaćina međunarodnim konferencijama kojima Crna Gora predsjedava, a koje okupljaju visoke zvaničnike zemalja učesnica tih inicijativa“, smatra Radulović.

Izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Rashad Aliyev, saopštio je da ga raduje što Vlada i ministarstva u njenom sastavu prepoznaju značaj koji Portonovi ima za razvoj Boke i turističkih potencijala koje Crna Gora ima.

Na sastanku je ocijenjeno da su kontinuirana saradnja i zajednička promocija Crne Gore od velikog značaja za dalji razvoj i unapređenje ponude, te privlačenje gostiju.

Aliyev je posebno istakao značaj Portonovog za razvoj i podršku lokalnoj zajednici kojoj su lojalan partner od 2012. godine kada je kompanija došla u Crnu Goru.

Tokom susreta u Portonovom Radulović je informisao sagovornika da prema procjenama Svjetske banke (SB), kao i drugih međunarodnih finansijskih institucija, crnogorska ekonomija bilježi snažan rast i da se očekuje oporavak svih ključnih indikatora u narednoj godini.

„Istakavši da je Crnoj Gori od Svjetskog savjeta za putovanja i turizam (WTTC) dodijeljena međunarodna oznaka za sigurna putovanja, on je ukazao da upravo ta investicija vrijedna 900 miliona eura govori da je Crna Gora bezbjedna destinacija za ulaganja“, navodi se u saopštenju.

Radulović je zaključio da će planirane ekonomske reforme u sadejstvu sa daljim naporima Vlade na planu uspostavljanja vladavine prava i odlučne borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, u značajnoj mjeri unaprijediti poslovni ambijent i učiniti Crnu Goru još privlačnijom destinacijom za investicije.

Bonus video: