Opština Bar dodijelila sredstva za razvoj zanatstva

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević je poručio da je ovo samo jedan od niza programa podrške lokalnoj privredi od Opštine, te da ohrabruje sve koji imaju ideju i želju da pokrenu svoj biznis ili zanat da konkurišu i da će uvijek imati podršku u lokalnoj upravi

2542 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Opština Bar dodijelila je danas sredstva zanatlijama na ime podrške razvoja zanatstva, a ugovore sa njima potpisao je predsjednik te lokalne samouprave Dušan Raičević.

Iz Opštine Bar saopšteno je da je to nova linija lokalne samouprave za podršku razvoju lokalne privrede i prvi put se dodjeljuju sredstva za razvoj zanata, sa posebnim vrednovanjem tradicionalnih zanata u Baru.

Raičević je poručio da je ovo samo jedan od niza programa podrške lokalnoj privredi od Opštine, te da ohrabruje sve koji imaju ideju i želju da pokrenu svoj biznis ili zanat da konkurišu i da će uvijek imati podršku u lokalnoj upravi.

On je čestitao dobitnicima konkursa i poželio im sreću u relizaciji projekata koji će doprinijeti i razvoju njihovog posla, ali i grada Bara.

Predsjednica Komisije, Jelena Vučeraković, kazala je da je uslove konkursa zadovoljilo pet zanatlija i da su svi oni dobili maksimalan iznos podrške shodno odluci koju je donijela Komisija za raspodjelu sredstava po Programu za podršku razvoja zanastva u Opštini Bar.

“Ukupno opredijeljena sredstva za projekte po ovom Programu iznose 20 hiljada eura, od čega je ove godine iskorišćena polovina, a isti iznos opredijeljen je za ovu namjenu i za narednu godinu”, navodi se u saopštenju.

Sredstva za realizaciju biznis planova za razvoj zanatske djelatnosti dobili su Zlatko Čikić za biznis plan proizvodnje suvenira-upotrebnih predmeta od maslinovog drveta, Vernesa Hasanagić sa planom unapređenja poslovanja šivenjem proizvoda sa tradicionalnim motivima i usluge dorade sa tradicionalnim motivima, zatim Violeta Inić za proizvodnju suvenira od školjki, dok je za proizvodnju domaćih peciva podršku dobila Isidora Kostić, a Emina Kolar za biznis plan pranje i hemijsko čišćenje tekstilnih i krznenih proizvoda.

“Ciljevi ovog programa su razvoj društvene svijesti o značaju zanatstva i unapređenje znanja i vještina u toj oblasti, unapređenje poslovnog ambijenta i ekonomske i turističke ponude ali i motivacija mladih i nezaposlenih koji bi izrazili kreativnost i stekli ekonomsku nezavisnost kroz zanatstvo, te u konačnom povećanje broja zanatlija ali i novih radnih mjesta u Baru”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: