Glavni grad usvojio budžet za narednu godinu

Budžet za Glavni grad je vrijedan 93,9 miliona eura, a Sekretarka za finansije Snežana Popović je istakla da je predlog budžeta kreiran u komunikaciji sa građanima

6853 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Odbornici u Skupštini Glavnog grada usvojili su danas, većinom glasova, Predlog odluke o budžetu za narednu godinu, vrijednom 93,9 miliona eura.

Sekretarka za finansije, Snežana Popović, naglasila je da je 50,1 miliona eura opredijeljeno za kapitalni budžet, objavljeno je na sajtu Glavnog grada.

Ona je dodala da to jasno pokazuje da će kapitalni razvoj Podgorice biti prioritet gradske uprave u narednoj godini, kao i da su njegove ključne karakteristike održivost, stabilnost i dalji investicioni razvoj.

Popović je istakla da je predlog budžeta kreiran u komunikaciji sa građanima, navodeći da je Glavni grad u oktobru pokrenuo aktivnosti kroz koje građani mogu da direktno kandiduju projekte koje smatraju prioritetnim za dio grada u kom žive.

“Na taj način brojni predlozi građana ušli su u plan aktivnosti i projekata za narednu godinu”, rekla je Popović.

Kako se navodi, na sjednici su usvojene 63 tačke dnevnog reda, među kojima i Predlog programa o uređenju prostora sa programom urbane sanacije za narednu godinu.

Odbornici su usvojili Predlog odluke o određivanju lokacije sa elementima urbanističko – tehničkih uslova za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – sportski objekat – natkrivanje olimpijskog bazena u okviru kompleksa Sportskog centra Morača.

Na sjednici je usvojena i odluka o privremenom uređenju odnosa između Glavnog grada i Tuzi, do konačne raspodjele imovine za stvaranje uslova za rad Opštine Tuzi.

Kako se navodi, usvojena je odluka o izgradnji spomenika Blažu Jovanoviću, kao i knjazu Danilu I Petroviću Njegošu.

Odbornici su usvojili program rada gradskih službi i preduzeća za narednu godinu, kao i predloge odluka o davanju saglasnosti na statute privrednih društava.

Bonus video: