Radnici ŠIK „Lim“ iznose neistine

Nisu istiniti navodi zaposlenih-tužilaca da je poslodavac Šik “LIM” D.O.O. Bijelo Polje, povrijedio prava iz radnog odnosa svojih zaposlenih, kao ni navodi da je je poslodavac odbijao da dostavi zaposlenima i sudu obračune mjesečnih zar

8460 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uprava ŠIK „Lim“ demantovala je navode radnika tog preduzeća, da su zbog povrede prava iz radnog odnosa pokrenuli sporove, jer su u pitanju neistine. Saopštenje o ugrožavanju prava radnika medijima su juče uputili predstavnik Opštinskog sindikalnog povjereništva i radnici.

“Naime, nijesu istiniti navodi zaposlenih-tužilaca da je poslodavac Šik “LIM” D.O.O. Bijelo Polje, povrijedio prava iz radnog odnosa svojih zaposlenih, kao ni navodi da je je poslodavac odbijao da dostavi zaposlenima i sudu obračune mjesečnih zarada.

Da li su prava radnika povrijedjena ili ne utvrdiće se u postupku pred nadležnim sudom u Bijelom Polju, nakon donošenja pravosnažne odluke od strane Suda”, navodi se u saopštenju ŠIK “Lim”.

U ovom trenutku poslodavac smatra da ista nijesu povrijedjena, i da zaposleni-tužioci nijesu pretrpili štetu iz radnog odnosa.

“Ukazujemo da je poslodavac ŠIK “Lim” D.O.O. Bijelo Polje po predmetnom preduzeo sve što mu Zakon o radu CG i drugi pozitivni propisi nalažu, pa je tako nakon pokretanja postupka pred Agencijom za mirno rješavanje radnih sporova, od strane zaposlenih, isti postupak u skladu sa zakonom prihvatio i pokušao mirno rješavanje medjutim do istog nije došlo. Nakon toga zaposleni su pokrenuli postupak pred sudom u kom je ovaj poslodavac dostavio sve što mu je naloženo od strane suda”, stoji u saopštenju ŠIK Lim” .

Napominju da je u predmetnom postupku pred sudom naloženo vještačenje, po vještaku ekonomsko finansijske struke.

“Određenom vještaku je ovaj poslodavac dao cjelokupnu dokumentaciju, koju posjeduje, kao i obračunske liste zarada, za cjelokupni utuženi period. Što može potvrditi vještak koji je određen u predmetnom postupku. Takođe nije istina da poslodavac nije svakomjesečno dostavljao, zaposlenima-tužiocima, obračunske liste zarada. Naime, za cjelokupni utuženi period poslodavac posjeduje obračunske liste koje su potpisane od strane zaposlenih, shodno tome jasno je da su zaposlenima dostavljene obračunske liste čim su ih isti potpisali.

Imajući u vidu da su obračunske liste zarada, opet naglašavamo za cjelokupni utuženi period, potpisane od strane zaposlenih, jasno je da je objavljivanjem predmetnog teksta jedini cilj zaposlenih samo pokušaj nezakonitog uticaja na rad suda, medijskim spinovanjem

Iskoristićemo priliku da zamolimo sva javna glasila u CG, kao i predmetni, da prije objave ovakvih i sličnih tekstova provjere navode, posebno kod činjenice da se radi o neistinama-iako smatramo da bi upotreba drugog termina bila adekvatnija u odnosu na predmetno, obzirom da se objavljivanjem istih pričinjava nenadoknadiva šteta našem društvu u vidu narušavanja godinama sticane reputacije u društvu, ”, zaključuje se u saopštenju uprave ŠIK “Lim”.

Bonus video: