Vlada: Razmatrana lista infrastrukturnih projekata koja sadrži Jadransko-jonski put

Iz Vlade su pojasnili da je jadransko-jonski put zasnovan na ključnim strateškim dokumentima i prioritetima razvoja, a da će novi Prostorni plan Crne Gore na najbolji i sveobuhvatan način odslikavati te prioritete

5686 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Jedinstvena lista infrastrukturnih projekata, koju je pripremila Nacionalna investiciona komisija, a koja sadrži Jadransko- jonski put, razmatrana je na jučerašnjoj sjednici Vlade, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Oni su reagovali na jučerašnje pisanje "Vijesti", da je Vlada na sjednici usvojila novu listu razvojnih infrastrukturnih projekata, a na kojoj nema Jadransko-jonskog puta.

Iz Vlade su pojasnili da jadransko-jonski put predstavlja jedan od vodećih strateških prioriteta Vlade zasnovan na ključnim strateškim dokumentima i prioritetima razvoja, a da će novi Prostorni plan Crne Gore na najbolji i sveobuhvatan način odslikavati te prioritete.

"Na jučerašnjoj sjednici Vlada je razmatrala samo jedan od instrumenata za usmjeravanje infrastrukturnih prioriteta koji se potencijalno mogu kandidovati za finansiranje iz fondova EU - Jedinstvenu listu infrastrukturnih projekata, koju je pripremila Nacionalna investiciona komisija. Ova lista sadrži Jadransko- jonski put, shodno planiranoj putnoj Ruti 4 produžetka Glavne saobraćajne mreže EU na Zapadni Balkan, sa svim elementima procjene zrelosti koje zahtijeva metododologija koju preporučuje EU", navodi se u saopštenju Vlade.

Lista će, dodaju oni, biti dostupna na sajtu Vlade po uobičajenoj proceduri, nakon verifikacije zaključaka.

Bonus video: