Krapović: Sačuvajmo svako radno mjesto

Poslanik Demokrata je kazao da je siguran da će u narednoj godini ta mjera značajno pomoći da njihovi biznisi opstanu do kraja pandemije i da će omogućiti dodatni prostor da se posebno vodi računa o svakom zaposlenom u industriji turizma i ugostiteljstva

5236 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Poslanik Demokrata i predsjednik Odbora za turizam u askupštini Crne Gore Dragan Krapović poručio je ugostiteljima da je zadovoljnan što je jednoglasno u parlamentu usvojena predložena mjera snižene stope PDV.

“Poštovani ugostitelji Crne Gore, nakon što je na jučerašnjoj sjednici Skupštine Crne Gore usvojen predlog Zakona o pdv-u koji smo kandidovali moje kolege Tamara Vujović,Miodrag Lekić i Vladimir Martinović i ja, želim da sa Vama podijelim zadovoljstvo što je predložena mjera snižene stope pdv-a od 7odsto na ugostiteljstvo usvojena jednoglasno u Parlamentu, što je nažalost rijedak slučaj u postojećim političkim okolnostima. Nije trebalo dugo da se potvrdi ispravnost ovakve odluke, jer je Vaša djelatnost već danas ponovo ugrožena naletima covida-19. Siguran da će u 2022-oj godini ova mjera značajno pomoći da vaši biznisi opstanu do kraja pandemije i dati vam dodatni prostor da posebno vodimo računa o svakom zaposlenom u industriji turizma i ugostiteljstva”, poručio je Krapović.

Takođe, pored potvrde ispravnosti odluke koju je donijela Skupština Crne Gore,kako je naglasio, jučerašnji dan je potvrda da poslanički klub „Mir je naša nacija“ (Demokrate-Demos) drži riječ i ispunjava ono što obeća građanima.

“Dakle upravo ova mjera je dio programa koji smo ponudili građanima na parlamentarnim izborima 2020-te godine,i sada je realizovana. Naravno, ona je došla na red nakon prioritetnih i socijalno ugroženih kategorija, dakle nakon što smo obezbjedili obeštećenje majkama kojima su oduzeta stečena prava,dječiji dodatak za svu djecu do 18-te godine u Crnoj Gori, kao i besplatne udžbenike svim osnovcima, većim platama radnicima i naravno većim penzijama penzionerima, većim staračkim naknadama itd”, kazao je on i dodao:

“To je naš bilans za nepunih godinu i po ove vlasti! Dakle, mislili smo i mislićemo i dalje na one najstarije koji su gradili Crnu Goru i kojima smo to dužni, mislili smo i dalje ćemo misliti na one najmlađe koji tek treba da je grade i unaprijeđuju, ali i na Vas, privredu koju moramo sačuvati u ovim teškim vremenima. Nadalje, želim da Vas poštovani ugostitelji zamolim da svi poštujemo mjere i upute nadležnih organa, da izadjemo iz vrtloga krize i da iduće godine imamo dobru, nadam se nikad bolju turističku sezonu, i zimsku i ljetnju. Na kraju, želim da Vas zamolim i ohrabrim da u ovu vrlo bitnu mjeru u godinama pred nama afirmišemo i poštujemo, a to ćemo najbolje uraditi tako što ćemo uredno izvršavati obaveze prema državi, tako što ćemo konstantno podizati nivo konkurentnosti destinacije odmjerenom cjenovnom politikom, ali i novim investicijama i unapređenjima sektora ugostiteljistva, a iznad svega želja nam je da ova mjera pomogne da sačuvamo radna mjesta i unaprijedimo status radnika u ugostiteljstvu!”, zaključio je Krapović uz čestitku “Srećni praznici svima sa nadom da nas u 2022-oj godini očekuju novi zajednički uspjesi! “

Bonus video: