Berane: Uručena priznanja najboljim poljoprivrednim proizvođačima

Kako se navodi u saopštenju Opštine, sekretar Sekretarijata Božo Premović odao je priznanje prisutnima na postignim rezultatima u oblasti poljoprivrede u ovoj godini, sa željom da broj poljoprivrednih proizvođača iz godine u godinu raste.

2234 pregleda 30 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Opština Berane
Foto: Opština Berane

Opština Berane uručila je priznanja najboljim poljoprivrednim proizvođačima u ovoj godini.

Prijem za poljoprivrenike je organizovao Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu.

Kako se navodi u saopštenju Opštine, sekretar Sekretarijata Božo Premović odao je priznanje prisutnima na postignim rezultatima u oblasti poljoprivrede u ovoj godini, sa željom da broj poljoprivrednih proizvođača iz godine u godinu raste.

On je naglasio značaj edukacije poljoprivrednika što se tiče tehnika u radu, a u skladu sa evropskim i svjetskim standardima.

Premović je rekao da se i u narednoj godini nada dobroj saradnji između lokalne uprave i poljoprivrednih proizvođača sa teritorije beranske opštine.

On je pozvao sve poljoprivredne proizvođače da dođu u Sekretarijat i predlože koje bi to mjere u opštinskom Agrobudžetu bile njima najviše od koristi.

Opštinski Agrobudžet za ovu godinu je iznosio 150 hiljada eura i realizovan je u potpunosti, a Premović smatra da će se realizovati u istom iznosu i naredne godine.

Priznanja poljoprivrednicima su tradicija u Opštini Berane i svake godine se dodjeljuju najboljima za proizvodnju koju su ostvarili u prethodnoj godini u deset kategorija.

Za najboljeg iz oblasti stočarstva na teritoriji Opštine Berane izabran je Vladan Tmušić iz sela Tmušiće, dok je iz oblasti voćarstva titula najboljeg pripala Vojinu Božoviću iz sela Vuča.

Što se tiče ratarstva, najuspješniji je Nikola Petrić iz Štitara, a po pitanju povrtarstva Milutin Gudović iz Donje Ržanice.

Petar Bogavac proglašen je za najuspješnijeg pčelara, dok je za rekordera u plasteničkoj proizvodnji proglašen Radisav Aković iz Donjih Luga.

Za uglednog proizvođača u kategoriji proizvodnje bobičastog voća odlikovan je Lutovac Aleksandar iz Dapsića.

Kao i prethodnih godina, Sekretarijat dodjeljuje nagradu i diplomu za još tri kategorije.

U kategoriji ugledno poljoprivredno gazdinstvo nagrada je pripala Radošu Guberiniću iz sela Goražde. Ugledno seosko domaćinstvo iz oblasti ruralnog turizma je domaćinstvo Bućković Radojice iz sela Dapsiće za seosko domaćinstvo Mokri do.

Ove godine je dodijeljena i nagrada u kategoriji očuvanja tradicije i starih zanata za koju je priznanje dodijeljeno Radoslavu Rakoviću iz sela Lubnice.

Bonus video: