Uspješna godina za Paviljon Crne Gore na Expo 2020

„Od samog početka, Paviljon Crne Gore izaziva pozitivne reakcije svih posjetilaca i to posebno zbog načina na koji je predstavljena turistička ponuda, ali i neposredne komunikacije sa informatorima koji su dočarali našu zemlju kao zemlju izuzetnog gostoprimstva i ogromnog prirodnog bogatstva“, rekli su iz Ministarstva

7123 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Paviljon Crne Gore na svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai je posjetilo više desetina hiljada ljudi, među kojima su i brojne domaće i strane delegacije, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Takođe, u okviru aktivnosti koje se realizuju u Paviljonu, turistička ponuda naše zemlje predstavljena je i turoperatorima i medijima iz više zemalja Bliskog istoka.

Iz Ministarstva su naveli da je svjetska izložba Expo 2020 Dubai za prva tri mjeseca privukla više miliona posjetilaca, kao jedan od najznačajnijih događaja u istoriji tokom kojeg se predstavljaju najveća dostignuća čovječanstva i nude rješenja za goruće globalne probleme.

„Prva tri mjeseca na Expo 2020 Dubai obilježile su brojne aktivnosti kako organizatora tako i zemalja učesnica, ali i partnerskih organizacija, a sve u skladu sa krovnom temom Povezivanje umova, kreiranje budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Osim organizacije koja je na izuzetno visokom nivou, posebna pažnja je tokom sva tri mjeseca posvećena poštovanju zdrastvenih protokola koji su omogućili posjetu više od sedam miliona ljudi.

„Od samog početka, Paviljon Crne Gore izaziva pozitivne reakcije svih posjetilaca i to posebno zbog načina na koji je predstavljena turistička ponuda, ali i neposredne komunikacije sa informatorima koji su dočarali našu zemlju kao zemlju izuzetnog gostoprimstva i ogromnog prirodnog bogatstva“, rekli su iz Ministarstva.

Predstavnici Paviljona Crne Gore su u svakodnevnoj komunikaciji sa organizatorima, ali i predstavnicima drugih zemalja, što podstiče razmjenu iskustva koje će nam služiti i nakon završetka izložbe i u značajnoj mjeri doprinijeti našem opredjeljenju kao ekološke države sa sve većim ambicijama u kreiranju održive budućnosti.

Generalni komesar Paviljona Crne Gore, princ Nikola Petrović Njegoš predvodio je našu delegaciju tokom brojnih susreta sa zvaničnicima drugih zemalja, ali i posvećeno radio na promociji turističkih potencijala Crne Gore. Na jednom od događaja, upriličenom za predstavnike turoperatora, aviokompanija i medija sa Bliskog istoka kazao je da je zadovolja što sve više ljudi uviđa kako je naša zemlja bogata potencijalima.

„Crna Gora predstavlja ljubavnu priču između istorije i geografije i moja misija ovdje, ali i generalno je da objasnim ljudima šta je ono što Crna Gora nudi i pozovem ih da je posjete. Ova zemlja ima kulturno nasleđe Grčke, Vizantije, Otomanskog carstva, Austrije i taj spoj na malom prostoru je upravo ono što joj daje čar“, rekao je princ Petrović Njegoš.

I u narednom periodu najavljene su brojne zvanične posjete u cilju osnaživanja ekonomskih i diplomatskih veza. Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja, koje koordinira učešćem Crne Gore na Expo 2020, prevođeni ministrom Jakovom Milatovićem će tokom januara boraviti u Dubaiju, a tom prilikom biće precizirani i svi detalji u vezi sa obilježavanjem Nacionalnog dana Crne Gore koji je planiran za 6. februar.

Taj događaj, biće ujedno i najvažniji za našu zemlju na Expo 2020 Dubai, a osim centralne ceremonije, tokom dvodnevnog obilježavanja biće održani biznis forumi, organizovan umjetnički program, a Nacionalna turistička organizacija predstaviće turističke potencijale naše zemlje brojnim predstavnicima turističke privrede.

Proslavi Nacionalnog dana prisustvovaće delegacija Crne Gore na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem, a biće upriličen i poseban kulturni program kojim ćemo dočarati bogastvo i raskoš talenata naše zemlje.

Bonus video: