Udruženje kraft pivara Crne Gore nezadovoljno odnosom države prema domaćim proizvođačima piva

"Pitamo se šta bi trebalo da se dogodi pa da država promoviše domaće proizvode, a ne kao što godinama prioritet daju uvoznim proizvodima"

5030 pregleda 49 reakcija 13 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Udruženje kraft pivara Crne Gore nezadovoljno je odnosom države prema domaćim proizvođačima piva.

"Da se nalazimo u nepovoljnom položaju u odnosu na uvozna piva odavno je poznato. U marketima domaćih piva gotovo da nema, a iako ih ima ne nalaze se na dovoljno istaknutom prostoru. Posebno nam je za brigu to što i preduzeća koja su u državnom vlasništvu ne mare za domaće proizvođače već svoju ponudu baziraju na uvoznim proizvodima", navodi se u saopštenju.

To, kako su naveli, najbolje pokazuje primjer Skijališta Crne Gore, koja u svojim ponudama na ski centrima u Kolašinu nemaju u ponudi domaća piva, već isključivo ona iz uvoza.

"S obzirom na to da su nam puna usta floskula "kupujmo domaće", ovo je pravi pokazatelji koliko nadležne uopšte interesuje domaća proizvodnja", dodaje se u saopštenju.

Domaći proizvođači piva, kako tvrde u Udruženju, nemaju podršku Ministarstva poljoprivrede, ali ni Ministarstva ekonomskog razvoja.

"Pitamo se šta bi trebalo da se dogodi pa da država promoviše domaće proizvode, a ne kao što godinama prioritet daju uvoznim proizvodima. Čudi nas kako da niko u državi shvati koliko je značajna ova privredna djelatnost i koliko doprinosi razvoju domaće ekonomije kroz zapošljavanje, ali i izvoz, čime direktno promovišemo i Crnu Goru", naveli su predstavnici Udruženja.

Oni su poručili da je njihova želja da domaća piva, kao što su vina, postanu prepoznata širom Crne Gore, kako bi na taj način pospješili ponudu države.

Bonus video: