U Kolašinu hoteli puni turista do kraja januara

U Kolašinu je najviše domaćih i gostiju iz Albanije, autobus do skijališta do kraja mjeseca

8772 pregleda 6 komentar(a)
Dobra posjećenost: Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Dobra posjećenost: Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Popunjenost smještajnih kapaciteta u Kolašinu i nakon novogodišnjih i božićnih praznika je odlična, naročito u hotelima.

Kako je “Vijestima” kazao direktor lokalne Turističke organizacije (TO) Aleksanadar Vlahović, privatni smještaj takođe bilježi solidnu popunjenost. Tako će, kaže on, biti i narednih sedmica.

”Trenutno je popunjenost hotela i do 100 odsto, a i privatni smještaj ima dosta rezervacija. Tako je do kraja januara. Za februar i mart slabije su najave. Sve, ipak, zavisi od epidemiološke situacije i vremenskih prilika. Zbog toga se gosti ne odlučuju za raniji buking”, kaže Vlahović.

U Kolašinu je trenutno najviše domaćih i gostiju iz Albanije. Prema podacima iz TO, značajan je broj turista i iz ostalih zemalja regiona, ali i iz Rusije.

Vlahović podsjeća da do skijališta na Bjelasici svakodnevno saobraća autobus, koji skijaše prevozi po promo cijeni od jednog eura u jednom pravcu.

”Taj autobus je počeo da saobraća 31. decembra minule godine i linija će funkcionisati do kraja januara. Radnim danima iz grada ka skijalištima polazi u devet sati, a povratak sa ski centara je u 15.30 sati. Vikendom je polazak iz grada u devet i 10.30, a povratak sa skijališta u 14 i 15.30 sati. Podsjećam da je TO ove zime sponzor nekoliko menifestacija, među kojima je i ‘Kolašin Winter art’, koja uskoro počinje. Bazar na Trgu boraca trajaće, takođe, do kraja januara”, podsjeća Vlahović.

Bonus video: