Barović „na crno”dograđivao vilu

Milionski vrijedna nekretnina se od 2020. ne vodi na podgoričkog biznismena, kuma šefa države i DPS-a Mila Đukanovića, nego na člana njegove porodice

17609 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Arhiva Vijesti
Foto: Arhiva Vijesti

Podgorički biznismen Veselin Barović dogradio je vilu na pjeni od mora, u uvali Perazića do, bez građevinske dozvole.

To piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

Vila se od 2020. ne vodi na Barovića - kuma šefa države i DPS-a Mila Đukanovića, nego na člana njegove porodice.

”Postojanje objekta, jednospratne porodične stambene zgrade površine 167 kvadratra, sa stambenim prostorom od 224 kvadrata i 40 kvadrata sagrađenog bez građevinske dozvole”, piše u listu nepokretnosti.

Nekadašnji prvi čovjek Košarkaškog saveza Crne Gore trgovao je sada milionski vrijednu nekretninu prije dvije i po decenije od tadašnjeg dekana beogradskog Pravnog fakulteta Pavla Dimitrijevića. Nakon godinu, kupio je i susjednu kuću poznatog jugoslovenskog glumca Dragutina-Gute Dobričanina.

Perazić do tada je važio za elitno ljetovalište i oko 40 vikend-kuća izgrađeno je naspram hotela “As”, čiji su vlasnici bili dio političke elite bivše SFRJ.

Prema katastarskoj evidenciji, Barovići su vlasnici legalne jednospratne porodične kuće koja u osnovi ima 70 kvadrata, odnosno na prizmelju i prvom spratu stanove od po 60 kvadrata, pomoćne zgrade od 54 kvadrata i dvorište od 500 kvadrata i druge prizemne porodične kuće od 62 metra kvadratna, sa dvorištem od 362 kvadrata.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom prošlog ljeta je prijavilo inspekcijskim službama da Barović, bez odobrenja, gradi armirano-betonski zid dužine 30 metara na plaži u Perazića dolu.

Barović je 2019. na tenderu zakupio na pet godina dvije plaže u Perazića dolu - jednu ispred svoje vile, kao i istočno kupalište.

I ranijih godina Barovića su prijavljivali mještani zbog radova na plaži i izgradnji parkinga.

Barović je u ljeto 2020. godine, u jeku korona krize, podnio tužbu protiv javnog preduzeća “Morskog dobra” i tražio da mu vrate 33.800 eura, koliko je platio zakup 130 metara duge pješčane plaže na zapadnom kraju uvale Perazića do, jer sa kupališta nije uklonjen plažni bar, zbog čega navodno nije mogao da ga izdaje.

Dotadašnji dugogodišnji zakupac - podgoričko preduzeće “Aramond”, odbilo je da ukloni plažni bar i dozvoli Baroviću da koristi kupalište.

Nakon toga, plažni bar je usred noći uzgorio, a policija nikada nije utvrdila kako je došlo do požara.

Bonus video: