"uplaćeno oko 870.000 eura"

Abazović sa predstavnicima bivših radnika Rudnika boksita: Od novca za upravnu zgradu isplatiti zaostale zarade

"Apelujemo na Državno tužilaštvo da konačno ovaj slučaj procesuira i dovede do kraja jer su radnici na izmaku snage", kazao je Abazović

14469 pregleda 48 reakcija 14 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

S obzirom na to da je juče izvršena transakcija koja se tiče kupovine upravne zgrade i da je uplaćeno oko 870.000 eura, smatramo pravednim da stečajni upravnik, u skladu sa zakonom, novac prioritetno opredijeli za obeštećenje radnika koji su u prvom naplatnom redu, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa predstavnicima bivših radnika Rudnika boksita AD Nikšić. Abazović je, kako je saopšteno iz Vlade, istakao da ovo naročito treba imati u vidu, znajući da se brojni procesi odvijaju pred nadležnim Tužilaštvom u vezi sa firmama koje su u prethodnom periodu učestvovale u mogućim zloupotrebama tokom procesa stečaja Boksita.

"Apelujemo na Državno tužilaštvo da konačno ovaj slučaj procesuira i dovede do kraja jer su radnici na izmaku snage", zaključio je Abazović.

Iz Vlade su kazali da su na danas održanom sastanku Abazović i bivši radnici Rudnika boksita AD Nikšić razmatrali problematiku privatizacije i kontroverze koje su pratile stečajni proces.

"Ovo je drugi u nizu sastanaka bivših radnika Rudnika Boksita AD Nikšić u Kabinetu potpredsjednika, jer su se oni prethodno sastali sa savjetnikom potpredsjednika za pravna pitanja, Ivom Šoćem", zaključuje se u saopštenju Vlade.