Raičković razgovarasa sa ambasadorom Ruske Federacije: Iskoristiti potencijale za unapređenje poslovne saradnje

Sagovornici su saglasni da je rusko tržište značajno za turističku privredu Crne Gore ali da je pandemija izazvana Covid 19, presudno uticala da se ne uspostavi direktna avio linija između Rusije i Crne Gore

3106 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Amm.co.me
Foto: Amm.co.me

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković razgovarao je sa ambasadorom Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislava V. Maslenikova.

Kako se navodi u u saopštenju Asocijacije menadžera, Raičković je upoznao Maslenikova sa aktivnostima Asocijacije menadžera Crne Gore.

Istakao je posvećenost AMM-a unapređenju liderskih znanja i vještina, snaženju poslovnog netvorka i regionalne saradnje kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope i druge inicijative.

Raičković je, navodi se u saopštenju, takođe istakao da AMM snažno podržava pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji, a naročito u pogledu podizanja standarda i konkurentnosti crnogorske privrede.

"Nj.E. ambasador Ruske Federacije Maslenikov sa interesovanjem se upoznao sa djelovanjem AMM-a u Crnoj Gori i regionu. Predočio je ograničenja koja su trenutno prisutna u poslovnoj saradnji između Crne Gore i Rusije. Sagovornici su saglasni da je rusko tržište značajno za turističku privredu Crne Gore ali da je pandemija izazvana Covid 19, presudno uticala da se ne uspostavi direktna avio linija između Rusije i Crne Gore. Polazeći od istorijske povezanosti, kulturnih i drugih veza, sagovornici su saglasni da treba iste unapređivati i razvijati, sa posebnim akcentom na privrednu saradnju", zaključuje se u saopštenju Asocijacije menadžera.

Bonus video: