Ministar finansija i socijalnog staranja u radnoj posjeti SAD

Spajić će razgovarati sa Eskobarom

Iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja je saopšteo da će se Spajić u Njujorku sastati sa potencijalnim investitorima, u cilju razvoja države Crne Gore i daljeg jačanja javnih finansija

18991 pregleda 54 reakcija 52 komentar(a)
Sa sastanka Eskobara i Spajića prošle godine, Foto: MFSS
Sa sastanka Eskobara i Spajića prošle godine, Foto: MFSS

Ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva finansija i socijalnog staranja cilj njegovog boravka je dalje unapređenje saradnje sa SAD.

"Tokom radne posjete, ministar Spajić će se sastati sa gospodinom Gabrijelom Eskobarom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan".

U saopštenju se podsjeća da su se Spajić i Eskobar sastali dva puta tokom prošle godine, a da će sastanak u Vašingtonu predstavljati nastavak razgovora o unapređenju saradnje između dvije zemlje i jačanju ekonomskih odnosa.

"Planirani su i susreti sa ostalim visokim zvaničnicima u američkoj administraciji u Vašingtonu, nakon što su, tokom prethodne posjete, ostvareni značajni kontakti i uspostavljeni temelji za pospješivanje saradnje u oblasti ekonomije i privlačenja investicija u Crnu Goru".

U saopštenju se navodi da će Spajić u Njujorku sastati sa potencijalnim investitorima, u cilju razvoja države Crne Gore i daljeg jačanja javnih finansija.

"Podsjećamo da je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, g. Eskobar prilikom susreta u oktobru prošle godine pozdravio napore koje Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, čestitajući ministru Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija", navodi se u saopštenju.