Blokirani poslovni prostori Marovićeve ekipe

U prostorijama je dugi niz godina bilo sjedište Odbojkaškog kluba “Budvanska rivijera”, a u vlasništvu su ofšor kompanije “Victoria Enterprises LTD” sa Maršalskih ostrva

40900 pregleda 7 komentar(a)
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović
Mediteranski sportski centar, Foto: Vuk Lajović

Opština Budva blokirala je tri poslovna prostora od 82, 29 i 47 kvadrata na prvom spratu Mediteranskog sportskog centra, vlasništvo ofšor kompanije “Victoria Enterprises LTD” sa Maršalskih ostrva zbog poreskog duga od oko 2.600 eura.

To piše u listu nepokretnosti u koje su “Vijesti” imale uvid.

”Hipoteka u ukupnom iznosu od 2.596 eura u korist Opštine Budva, rješenje o obezbjeđenju poreskog potraživanja Uprave lokalnih javnih prihoda Opštine Budva”, piše u katastarskoj evidenciji kao teret na te nekretnine.

Riječ je o kompaniji koja nije registrovana u Centralnom registru privrednih subjekata, a koja je na sumnjiv način, po tvrdnjama opštinske firme Mediteranski sportski centar, koja gazduje poslovno sportskim kompleksom, došla u posjed tih nekretnina.

U tim poslovnim prostorima dugi niz godina bilo je sjedište Odbojkaškog kluba “Budvanska rivijera”, dok je na njegovom čelu bio Miloš Marović. Rukovodstvo Mediteranskog sporstkog centra sumnja da iza firme sa Maršalskih ostrava, kojoj se ne zna vlasnička struktura, stoje ljudi bliski tom ugašenom klubu, koji je za sobom ostavio samo dugovanja.

Direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević je nedavno u razgovoru za “Vijesti” kazao da tužilaštvo treba da se pozabavi cijelim slučajem, te da su pokrenuli sudski proces da se poslovni prostori fantomske kompanije vrate u vlasništvo MSC.

”To su poslovni prostori koje je odbojkaški klub prisvojio i koristio kao ličnu svojinu, a koji su zapravo uknjiženi na firmu ‘Victoria Enterprises LTD’, koja je osnovana na Maršalskim ostrvima i to sve u vrijeme kada je gradom upravljao DPS. Naime, tu se radi o istim ljudima koji su osnivači i Odbojkaškog kluba ‘Budvanska rivijera’ i firme ‘Victoria Enterprises LTD’ sa Maršalskih ostrva. Kako smo smatrali da je prenos i uknjižba ovih poslovnih prostora na firmu sa Maršalskih ostrva nezakonit, u tom pravcu smo pokrenuli sudski proces koji traje već pune četiri godine, a čemu se uskoro i nazire kraj”, kazao je Vučićević.

Prema njegovim riječima, “Victoria Enterprises LTD” je po osnovu ugovora o kupoprodaji kupila tri poslovna prostora od Mediteranskog sportskog centra, iako MSC nije bio vlasnik tih poslovnih prostora već Opština Budva.

”MSC Budva je imao samo pravo korišćenja poslovnih prostora. Naglašavam da se radi o tri poslovna prostora ukupne površine 200 kvadrata, da MSC Budva nikada nije bio uknjižen na poslovne prostore i nikada se nije mogao legitimisati kao vlasnik, a posebno ne kao prodavac, ali u praksi je sve moguće pa čak i ovakav apsurd da neko proda nešto što nije njegovo. Po našem skromnom mišljenju, u konkretnom slučaju se radi o klasičnoj prevari. Radi pojašnjenja moramo naglasiti da se to sve dešavalo u vremenu i periodu dok je DPS vladao Budvom. Veoma odlučno smo se usudili ući u proces vraćanja ovih poslovnih prostora svijesni pravnih činjenica i uvjereni da je pravda spora ali ipak dostižna”, zaključio je Vučićević.

Bonus video: