Predstavnici IRF-a obišli fabriku za proizvodnju peleta iz Gusinja

Kako navode iz IRF-a, prilikom posjete predsjednika Odbora direktora Zorana Vukčevića, vlasnik fabrike “Arda pellet” Naim Đonbaljaj je istakao da su zadovoljni dosadašnjom proizvodnjom i saradnjom kako na domaćem tržištu, tako i sa regionom
365 pregleda 0 komentar(a)
IRF, Arda pellet, Foto: Investiciono razvojni fond
IRF, Arda pellet, Foto: Investiciono razvojni fond
Ažurirano: 28.10.2017. 11:51h

Predsjednik Odbora direktora Investiciono-razvojnog fonda Zoran Vukčević je sa svojim saradnicima obišao investiciju preduzeća “Arda Pellet” d.o.o. iz Gusinja koje se bavi proizvodnjom peleta, a ujedno je i korisnik kreditnih sredstava IRF-a.

Kako navode iz IRF-a, prilikom posjete Vukčevića, vlasnik fabrike “Arda pellet” Naim Đonbaljaj je istakao da su zadovoljni dosadašnjom proizvodnjom i saradnjom kako na domaćem tržištu, tako i sa regionom, gdje imaju uspješan plasman svojih proizvoda i da se stalnim rastom proizvodnje i širenjem proizvodnih kapaciteta ostvaruju dodatne mogućnosti za zapošljavanje novih radnika.

Đonbaljaj je, kako podsjećaju iz IRF-a, započeo svoj biznis 2006. godine kada je investirao u jednu pilanu na selu, a 2013. godine je kupio objekat koji je bio u stečaju.

“Proizvodnja peleta mi se oduvijek činila interesantnom kao djelatnost, kupio sam opremu i započeo proizvodnju", kazao je Đonbaljaj. Kako ističe, proizvodnja se vrši u tri smjene: “ U ovoj godini smo i proširili proizvodne kapacitete dodatnom mašinom za proizvodnju. Proizvodimo oko 30 tona za 24 časa od čega 90 odsto proizvoda izvozimo", dodaje vlasnik kompanije.

Kako se navodi u saopštenju, ova firma je zadovoljna uslovima kod IRF-a.

“Prije dvije godine sam uzeo kredit od IRF-a oko 230 hiljada eura, za sada imamo 15 radnika sa područja Gusinja i okoline", navodi Đonbaljaj.

Vukčević je, navode, izrazio zadovoljstvo prilikom ove posjete istakavši da je “Arda pellet” iz Gusinja jedno uspješno preduzeće koje se bavi proizvodnjom peleta u okviru porodičnog biznisa do tog nivoa da sve svoje proizvode prodaje i na teritoriji Crne Gore i da iste i izvozi.

“Objekat koji je investitor otkupio od bivših vlasnika koje godinama nije radilo, sada je stavljeno u funkciju, tako da imamo dvostruku korist od ove investicije, prije svega, valorizaciju resursa sa kojima Crna Gora raspolaže, kao i proizvodnih kapaciteta koji su dosta dugo bili zapušteni”, naglasio je Vukčević.

Vukčević je, takođe, dodao da je riječ o preduzetniku koji je na uspješan način realizovao svoju biznis ideju i koji zapošljava određen broj ljudi, što treba da bude dodatni stimulans i dodatni putokaz svima onima koji imaju neku preduzetničku ideju, posebno kad se radi o takvom jednom proizvodu kao što je proizvodnja peleta koja je prije svega zasnovana na domaćoj sirovini, a taj proizvod se pri tom i izvozi.

Na samom kraju obilaska vlasnik preduzeća Đonbaljaj je izjavio da planiraju da se šire kao firma i da su za to najbolji uslovi kod IRF-a.

Bonus video: