Ceca ne odustaje da legalizuje stan u Bečićima

Folk pjevačica ponovo je predala zahtjev za legalizaciju divlje dograđenog stana u Bečićima nedaleko od hotela “Splendid”, koji je naslijedila od svoga supruga Željka Ražnatovića Arkana

27127 pregleda 36 reakcija 36 komentar(a)
Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: Arhiva Vijesti
Svetlana Ceca Ražnatović, Foto: Arhiva Vijesti

Srbijanska folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović ponovo je predala zahtjev Sekretarijatu za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva za legalizuju divlje dograđenog stana u Bečićima nedaleko od hotela “Splendid”, koji je popularna pjevačica naslijedila od svoga supruga Željka Ražnatovića Arkana.

Pjevačica je, kako piše u zahtjevu koji je preko punomoćnika predala 10. januara, a u koji su “Vijesti” imale uvid, zatražila legalizaciju 113 kvadrata stana u bečićkom naselju Ivanovići, za koji kako se navodi, plaća porez na nepokretnost.

Novi zahtjev uslijedio je nakon što je sredinom decembra prošle godine opštinski sekretarijat na čijem je čelu Filip Popović odbio da legalizuje stambeni prostor, jer je dokumentacija bila nepotpuna.

Stan Ražnatovićeve u Bečićima
Stan Ražnatovićeve u Bečićima foto: Vuk Lajović

”Odbija se zahtjev Svetlana Ražnatović podnijet 12. jula 2018. za legalizaciju dijela bespravnog izgrađenog stambenog objekta u Bečićima kao neuredan”, pisalo je u rješenju.

Ražnatović je prijavila da je divlje dograđen 41 kvadrat, pa umjesto uknjiženih 72 kvadrata stan ima 113 kvadrata, što piše i u listu nepokretnosti, gdje se kao teret na nekretninu navodi zabilježba gradnje bez dozvole.

”Zabilježba postojanja dograđenog stambenog prostora površine 72 kvadrata na drugom spratu, sada u ukupnoj površini od 113 kvadrata. Dograđen bez građevinske dozvole i u cjelini na tuđem zemljištu”, piše u listu nepokretnosti.

Pjevačica se, nakon što su “Vijesti” prošlog mjeseca objavile da je odbijen zahtjev za legalizaciju, oglasila preko srbijanskih medija, navodeći da je “stan u procesu legalizacije, tražena je dopuna dokumentacije, koja je riješena”.

Prethodni zahtjev supruge pokojnog vođe Srpske dobrovoljačke garde, koja godinama unazad tokom ljetnjih mjeseci nastupa u Budvi, je obijen jer u roku od 30 dana nije dostavila opštinskom sekretarijatu traženu dokumentaciju

”Ražnatović je ovom Sekretarijatu dostavila dio dokumentacije ali ne i Elaborat etažne razrade za posebni dio objekta. Kako je u međuvremenu izvršena izmjena zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata Sekretarijat za urbanizam je Ražnatović uputio novi poziv za dopunu zahtjeva 23. aprila ove godine da u roku od 30 dana dostavi sljedeću dokumentaciju - elaborat etažne razrade za posebni dio objekta, fotografije svih fasada bespravnog objekta, izvještaj privrednog društva ovlašćenog za obavljanje djelatnosti revizije tehničke dokumentacije i stručnog nadzora o postojanju bespravnog objekta, izjavu revidenta da je bespravni objekat izgrađen u skladu sa osnovnim urbanističkim parametrima važećeg planskog dokumenta, građevinsku dozvolu za osnovni objekat”, pisalo je, između ostalog, u rješenju.

Komforni stan se do 2018. u katastru vodio na pokojnog Željka Ražnatovića, kada je preknjižen na pjevačicu, a kao osnov sticanja svojine je naveden poklon.

Ražnatović je kupio stan u Bečićima još 1986. godine.

Inače, Opština Budva imala je u proteklih dvije decenije saradnju sa pjevačicom. Ona je 2014. za astronomski honorar od 100 hiljada eura angažovana od tadašnje vlasti da pjeva na dočeku Nove godine na otvorenom. Za nešto manji honorar, nastupila je i 1. januara 2020, kada joj su gradske vlasti platile 70 hiljada eura za koncert ispred starogradskih bedema.

Njenom nastupu tada se protivila vladajuća Crnogorska, ali je Turistička organizacija kojom proteklih godina rukovode kadrovi koje je preporučila Demokratska Crna Gora ostala pri stavu da popularna pjevačica folk zvuka nastupi u metropoli turizma.

Bonus video: