reagovanje

"Ministarstvo kapitalnih investicija sprovodi odluke Vlade, a ne obratno"

Iz MKI kazali da je jedini cilj tog resora da se postupak sprovede poštujući obaveze i procedure "na koje nas obavezuje pravni sistem naše zemlje"

5587 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MKI
Foto: MKI

Ministarstvo kapitalnih investicija reagovalo je na današnje saopštenje nevladine organizacije MANS, a povodom postupka davanja koncesije za ležište Platac.

"Uz prethodno dostavljenu svu dokumentaciju, urađenu u skladu sa koncesionim planom i Zakonom o koncesijama, Vlada Crne Gore je na sjednici od 14. januara 2022. godine, Zaključkom obavezala Ministarstvo kapitalnih investicija i Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, kao i Agenciju za zaštitu životne sredine, da se dodatno izjasni o potencijalno negativnom uticaju aktivnosti na pomenutom lokalitetu u odnosu na životnu sredinu, sa posebnim osvrtom na park prirode 'Platamuni'", saopšteno je iz MKI.

Kazali su da je Agencija za zaštitu životne sredine, kroz formiranu komisiju koja je obišla lokalitet, dala svoje pozitivno stručno mišljenje.

"U skladu sa njim, Vlada je na sjednici održanoj 26. januara 2022. godine donijela odluku o raspisivanju Javnog poziva za pomenuti lokalitet. Po dobijanju zaključka pomenuti ćemo dostaviti javnosti."

"Ne želeći da dublje komentarišemo razloge za medijsku hajku koju sprovodi NVO MANS, želimo samo da podsjetimo da je Vlada svojim zaključcima i odlukama obavezala Ministarstvo kapitalnih investicija da u skladu sa Zakonom sprovede ovaj postupak, a ne obratno, i jedini cilj Ministarstva kapitalnih investicija je da se on sprovede poštujući obaveze i procedure na koje nas obavezuje pravni sistem naše zemlje", zaključuje se u saopštenju.