Bečić: Ponosan sam što će građani osjetiti benefite decembarske sjednice

On je podsjetio da su obezbijedili i besplatne udžbenike za sve osnovce u Crnoj Gori, uveli dječije dodatke za svu djecu do 18 godina, omogućili isplatu otpremnina u iznosu od 12 hiljada eura bivšim zaposlenima u sektoru rudarske i metalske industrije, vratili naknade majkama sa troje ili više djece i brojna druga dostignuća

14446 pregleda 42 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Predsjednik Skupštine, Aleksa Bečić, saopštio je da je ponosan što će građani osjetiti benefite decembarske sjednice kroz značajno uvećanje plata.

„Danas je istorijski dan za Crnu Goru. Kao predsjednik 27. saziva Skupštine, ponosan sam što će građani osjetiti benefite decembarske sjednice kroz značajno uvećanje plata, tako da će prosječna zarada porasti oko 25 odsto“, napisao je Bečić na Twitteru.

On je rekao da je posebno radostan što će u izazovnim vremenima pandemije, plodove rada parlamenta, kroz uvećanje zarada od 35 odsto u prosjeku, ubirati zdravstveni radnici.

„Obećao sam da ćemo se izdići iz podjela koje nam je nametnuo bivši režim i preseliti se na teren ekonomskog oporavka. Za samo 16 mjeseci uspjeli smo da povećamo minimalnu zaradu sa 250 na 450 eura, prosječnu sa 530 na 700 eura, minimalnu penziju sa 147 na 200 eura, staračke naknade sa 100 na 140 eura“, precizirao je Bečić.

On je podsjetio da su obezbijedili i besplatne udžbenike za sve osnovce u Crnoj Gori, uveli dječije dodatke za svu djecu do 18 godina, omogućili isplatu otpremnina u iznosu od 12 hiljada eura bivšim zaposlenima u sektoru rudarske i metalske industrije, vratili naknade majkama sa troje ili više djece i brojna druga dostignuća.

Bonus video: