na sastanku drakić i rajzing rajnke saopšteno:

"Ambasada SAD podržava komunikaciju u cilju unapređenja legislative koja se odnosi na poslovni ambijent"

Rajzing Rajnke je razgovarala danas u Privrednoj komori sa Drakić o aktuelnom ekonomskom trenutku i mogućnostima za intenzivniju saradnju u interesu poslovnih zajednica dvije zemlje

2564 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: PKCG
Sa sastanka, Foto: PKCG

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u potpunosti podržava intenzivnu komunikaciju privrede i donosilaca odluka u cilju unapređenja legislative koja se odnosi na poslovni ambijent, saopšteno je na sastanku američke ambasadorke Džudi Rajzing Rajnke i predsjednice Privredne komore, Nine Drakić.

Rajzing Rajnke je razgovarala danas u Privrednoj komori sa Drakić o aktuelnom ekonomskom trenutku i mogućnostima za intenzivniju saradnju u interesu poslovnih zajednica dvije zemlje.

Drakić je istakla da će u fokusu Komore u narednom periodu biti digitalizacija usluga i podrška digitalnoj transformaciji crnogorskih preduzeća.

"Na ovom zahtjevnom procesu, od izuzetne važnosti je saradnja sa Američkom privrednom komorom (AmCham)", navela je Drakić.

Ona je, kako je saopšteno iz PKCG, apostrofirala i zalaganje Privredne komore za prelazak ekonomije sa linearnog na cirkularni model, te da ova asocijacija značajno doprinosi izradi mape puta cijelog procesa, čiji će nacrt biti predstavljen u aprilu.

"Podrška Ambasade SAD ovim procesima može biti od velikog značaja", ocijenila je Drakić.

Rajzing Rajnke je izrazila zadovoljstvo što je njena prva posjeta asocijaciji koja objedinjava interese cjelokupne crnogorske privrede realizovana nakon stupanja na dužnost novoizabrane predsjednice, prve žene na čelu Privredne komore u dugoj istoriji ove institucije.

Tokom razgovora sagovornice su razmijenile gledišta, između ostalog, i o aktuelnim intergracionim inicijativama u regionu, uticaju pandemije Covida-19 na privredna kretanja, mogućnostima diversifikacije naše ekonomije u pravcu jačanja realnog sektora, te partnerstvu Privredne komore sa donosiocima odluka.

U radu sastanka učestvovali su potpredsjednik Privredne komore, Pavle D. Radovanović, savjetnik predsjednice Dragoljub Bulatović, zamjenik šefa Odsjeka sa politiku i ekonomiju u Ambasadi Volter Andonov i viša ekonomska savjetnica Marina Milić.