Građani i firme sve više kupuju ovaj proizvod!

Ostavljaju samo novac za tekuće aktivnosti!

Evo i zašto!

118809 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zlatara Gold
Foto: Zlatara Gold

Procjene svjetskih ekonomista, ukazuju da će se u 2022 godini najviše kupovati zlato. I to ne zlato kao modni detalj, već kao alternativna imovinska klasa, koja će biti najčešći instrument za zaštitu imovine od inflacije.

Za mudre i bogate ulagače to nije ništa čudno s obzirom da se vjekovima unazad, zlato koristi kao instrument za zaštitu od inflacije.

Sredinom 2021 godine krenula je snažna inflacija, koja je zahvatila cijeli svijet. Prva tržišta, koja su se našla na udaru inflacije, bila su tržišta građevinskog materijala, autodjelova, autoindustrije, energenata , prehrambrenih proizvoda itd. Neminovna emisija novca, koja se desila da bi se spasile privrede širom svijeta, dodatno je uticala na eroziju vrijednosti novca.

Cijene proizvodnih resursa (sirovina, poluproizvoda i energenata) počele su sve više da koštaju. Samim tim, neminovno se desilo i poskupljenje finalnih proizvoda. Navedena situacija ne predstavlja ništa drugo , već inflaciju.

Građevinske firme su uposlenije nego ikada. Sve veći broj nekretnina prodaje se u investicione svrhe. To zapravo znači, da ulagači u strahu za svoj novac kupuju stanove koji im suštinski ne trebaju. Odnos, cijene plaćene nekretnine i prinosa - rente, koja ista može da donese, nalazi se u disbalansu.

Firme su u prethodnim godinama, poslovnu akumulaciju najčešće štitile, kupovinom investicionih nekretnina. Međutim, zbog rizika precenjene nabavne vrijednosti istih, sve veći broj ulagača okrenuo se prema investicionom zlatu. Investiciono zlato predstavlja čisto zlato, najveće moguće čistoće 999,9 dobijene visokostandardizovanim industrijskim uslovima.

Investiciono zlato, oslobođeno je PDV- a prilikom kupovine.

Firme kupuju investiciono zlato iz neraspoređene poslovne akumulacije i čuvaju ga u imovinskom portfoliju, kao sto čuvaju i investicione nekretnine do momenta kada im se vrijednost uveća.

Opšte je poznato da se vrijednost zlata u zadnjih deset godina višestruko uvećala.

Prednost investicionog zlata u odnosu na investicione nekretnine, jeste u sledećim činjenicama :

- Zlato nema troškove amortizacije.

- Zlato nema troškove održavanja i komunalija.

- Zlato je oslobođeno poreskih troškova prilikom kupovine.

- Posjedovanje zlata ne zahtjeva plaćanje poreza na imovinu.

- Unovčavanje zlata, nije proces koji traje određeno vrijeme, već je transakcija koja se odmah realizuje.

Za unovčavanje nekretnina, potreban je određen vremenski period koji najčešće nije kratak. Na tržištu postoji više proizvođača investicionog zlata.

Najjači svjetski brend za proizvodnju plemenitih metala jeste evropski koncern Heraeus. Heraeus je zastupljen u cijelom svijetu, na svim kontinentima. Proizvodi iz koncerna Heraeusa imaju švajcarsko porijeklo i uživaju najveći stepen sigurnosti i povjerenja kod ulagača.

Heraeus bilježi najveće poslovne prihode na trzištu plemenitih metala u cijelom svijetu.

Zlatara Gold, uvoznik proizvoda iz koncerna Heraeus, omogućila je kupovinu zlata na jednostavan način uz najviše sigurnosne standarde.

Sve informacije o investicionom zlatu možete saznati posjetom stranice:

investicionozlato.com/investiciono-zlato

Cijenu zlata i dostupnost proizvoda, možete saznati posjetom stranice:

investicionozlato.com/cena-zlatnih-poluga

Vašu investiciju možete pratiti jednim klikom preuzimanjem besplatne aplikacije.

Cijenu zlata možete saznati u svakom trenutku preuzimanjem besplatne aplikacije OVDJE

Informacije kako ostvariti cjenovnu pogodnost i kada je najbolji trenutak za kupovinu možete saznati

OVDJE

Zlatara Gold, svojim strankama garantuje unovčavanje svih proizvoda u svakom trenutku bez odlaganja i čekanja.